Sırbistan-Kosova gerginliği: Vučić'den 'Teslim olmayacağız' tepkisi

Sırbistan-Kosova gerginliği: Vučić'den 'Teslim olmayacağız' tepkisi

.

A+A-

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić, Kosovalı Sırplara kimlik kartı zorunluluğu getirilme kararına yönelik protestolarla ilgili "Sırbistan kazanacak, teslim olmayacağız" açıklaması yaptı.

Kosovalı Sırplara Kosova kimlik kartı ve plakası sahip olma zorunluluğu getirilme kararı üzerine iki ülke arasında gerilim sürüyor. Kosovalı Sırplar dün akşam Kosova'nın kuzeyindeki sınır geçişlerini araçlarla kapatırken ve Priştine'de siren sesleri duyulurken Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić'den "Teslim olmayacağız" tepkisi geldi.

Vučić, Sırbistan Genelkurmay Başkanı Milan Mojsilovic ve Kosova'daki NATO Gücü (KFOR) komutanıyla Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bir araya geldi. Toplantının ardından açıklama yapan Vučić, Kosova ile önümüzdeki dönemde bir çözüm yolu bulmayı ümit ettiklerini belirterek, "Umarım iyi haberler alacağız ve bu durum çözülecek" dedi.

Vučić,, ilerleyen haftalar ve ayların oldukça zor bir siyasi mücadeleyle geçeceğini de ifade ederek, "Kendilerine hakim olanlara, özellikle de Kosovalı Sırplara teşekkür ediyorum. Teslim olmayacağımızı ve Sırbistan'ın kazanacağını bir kez daha tekrarlamak istiyorum" diye konuştu.

Kosova yönetimi tepkiler üzerine söz konusu kararı 1 Eylül'e ertelediğini duyurmuştu. NATO'nun Kosova Gücü (KFOR) ise Kosova'nın kuzeyinde istikrarın tehlikeye girmesi durumunda "müdahaleye hazır olduğunu" açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.