Silahlı ve sopalı gruplar 'yangın faili' arıyor

Silahlı ve sopalı gruplar 'yangın faili' arıyor

.

A+A-

Özellikle iktidar yanlısı medyanın haberlerinin ardından yangın bölgelerinde 'kimlik kontrolü' yapan grupların sayısı artıyor.

 Türkiye'nin güneyinde devam eden yangınlara yetkili kurumlar tarafından yeterli müdahale yapılmıyor. Bölgede yaşayan halkla birlikte farklı illerden yardıma gelenlerin bireysel çabalarıyla söndürme çalışmaları yaptıkları görülüyor. 

Yangınlar tüm hızıyla devam ederken resmi görevliler ise sorumluluğu üzerlerinden atan açıklamalar yaparak 'yetki tartışması' yapıyor.

Bu tartışmaların süregiden yangınlara ise bir faydası yok. 

İktidara yakın medya ise devlet görevlileri ve bakanların ihmallerini görmek yerine "yangını PKK'liler" çıkardı tarzı haberlerle provokatif bir ortamın hazırlanmasını sağlıyor. 

Bunun son örnekleri dün akşam Aydın, Umurlu ve Milas'ta yaşandı.

Umurlu'da silahlı ve sopalı bir grup, adeta "Kürt avına" çıkarak kimlik kontrolü yaptı, insanların şivelerine baktı. 2 kişinin "yakalandığı", 2 kişininse kurtulduğu bilgisi verildi. 

Yangın bölgelerindeki farklı illerde bu şekilde "kimlik konrtolü" yapan grupların varlığı biliniyor. 

Gazeteci Metin Yoksu da, dün akşam sosyal medya hesabından yollarının kesildiği bilgisini "Yatağan Milas yolunda yolumuzu kesip biz ve oradaki insanlara GBT yapmaya çalıştılar dün gece hatta video kaydına başlamadan önce bana dahi basın kartı sordu bu şahıs. İnsanlar Ören'in tahliyesine yakınlarına koştururken bunlar yaşandı bu açıkca suçtur!" ifadeleriyle paylaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.