Şii lider Kays Gazali'den Türkiye ve Şengal açıklaması

Şii lider Kays Gazali'den Türkiye ve Şengal açıklaması

.

A+A-

İran’a yakınlığı ile bilinen Esayibi el Hak lideri Kays Gazali, Türkiye'nin “Şengal’i işgal etme planı” yaptığını söyledi.

İran’a yakınlığı ile bilinen Esayibi el Hak lideri Kays Gazali, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Şengal’i işgal etme planı” yaptığını söyledi.

Bir televizyon programında konuşan Kays Gazali, “Türkiye, Şengal, Telafer, Musul Ovası ve Kerkük’ün büyük bir kısmını işgal etme planları yapıyor. Erdoğan, daha önce Osmanlı’nın işgal ettiği bölgelerde kendini dayatmaya çalışıyor” dedi.

Gazali, “Erdoğan’nın önümüzdeki yaz Şengal’i işgal etme planından haberdar olduklarını” belirterek, “Türkiye işgaline karşı silah kullanmaya hazırım” diye konuştu.

Gazali, Türkiye’yi PKK’yi “Irak’ın kuzeyinde oluşturmakla” suçlayarak, “Türkiye her seferinde Şengal’e yönelik saldırı planı ve PKK mevzilerini bombalamaktan Irak hükümetinin bilgisi olduğunu belirtiyor” ifadelerini kullandı.

Başbakan Mustafa Kazımi’ye çağrıda bulunan Gazali, Türkiye’nin saldırılarına karşılık vermek için ABD dahil her ülkeden hava savunma sistemini alarak ülkenin savunmasını güçlendirmesi istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.