Şeyh Said ve dava arkadaşlarının mezar yerlerinin bulunması için komisyon oluşturuldu

Şeyh Said ve dava arkadaşlarının mezar yerlerinin bulunması için komisyon oluşturuldu

Şeyh Said ve 46 arkadaşının mezar yerlerinin bulunması için oluşturulan komisyon yol haritası ve iş bölümü için toplandı.

A+A-

Haber Merkezi- Toplantıya Diyarbakır eski Baro başkanı Av.Mehmet Emin Aktar, Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, Av.Sıdkı Zilan, Hak İnisiyatifi temsilcisi Reha Ruhavioğlu, kurum temsilcileri ile Şeyh Said ve Şeyh Şemseddin ailesinden şahsiyetler katıldı.

Azadi Hareketi kurucularından Av.Sıdkı Zilan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Şeyh Said ve arkadaşlarının mezar yerlerinin bulunması için oluşturulan komisyonun toplandığını açıkladı.

Zilan, şu paylaşımda bulundu: “Şeyh Said ve dava arkadaşlarının medfun olduğu yerin belirlenmesi, maddi ve manevi emanetlerinin ailelere teslimi,  konularıyla ilgilenecek komisyon; yol haritası ve iş bölümü için toplandı. Şeyh Said Derneği tarafından organize edilen çalışma için komisyonlar işe başlayacak.

Toplantıya Diyarbakır eski Baro başkanı Av.Mehmet Emin Aktar, Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, Av.Sıdkı Zilan, Hak İnisiyatifi temsilcisi Reha Ruhavioğlu ve kurum temsilcileri ile Şeyh Said ve Şeyh Şemseddin ailesinden şahsiyetler ile başkaca ilgili kişi ve şahsiyetler katıldı.”

Kaynak: KRD News

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.