SES Diyarbakır Eşbaşkanı Güldiken: Diyarbakır, Urfa ve Mardin için uyardı

SES Diyarbakır Eşbaşkanı Güldiken: Diyarbakır, Urfa ve Mardin için uyardı

Güldiken, 1 Haziran’da normalleşme sürecine geçilmesi ile birlikte özellikle Diyarbakır, Mardin, Urfa ve çevre kentlerde vaka sayısında hızla artış yaşandığına dikkat çekerek, “Temas oldukça salgının yayılma ihtimali de artıyor” dedi.

A+A-

SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, 1 Haziran’da normalleşme sürecine geçilmesi ile birlikte özellikle Diyarbakır, Mardin, Urfa ve çevre kentlerde vaka sayısında hızla artış yaşandığına dikkat çekerek, “Temas oldukça salgının yayılma ihtimali de artıyor” dedi.

Rûdat TV’de Hêvîdar Zana’nın sunduğu 15:00 bültenine katılan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, sağlık çalışanları arasında artan koronavirüs vaka sayılarına dikkat çekti.

“Bugün itibariyle 211 arkadaşımız koronavirüsüne yakalanmış” diyen Güldiken, “Hergün 1 veya 2 arkadaşımız virüs kapıyor. Vaka sayısı halkın içerisinde ve sağlıkçılar içerisinde de her geçen gün artıyor. Tek bir nedeni yok bunun. Ama en önemli neden 1 Haziran’da normalleşmeye geçildi ancak böyle olmadı. Bu nedenle hem vaka sayısı arttı hem de kullanılan malzemelerin kalitesi düştü” diye konuştu.

Biz kullanılan hijyen ve sağlık malzemelerinin ticari amaçla üretildiğini ve bu nedenle kalitelerinin düşük olduğunu her platformda ve tüm ilgili mercilere bildirdiklerini belirten Şiyar Güldiken, “İkincisi sağlık çalışanlarının çalışma şartları çok daha zorlaşmış durumda. Covid-19 servisinde çalışan arkadaşlarımız daha önce ayda 4-5 gün mesai yapıyordu ancak şimdi ayda 9-10 gün gidiyorlar ve bu nedenle korunma tedbirleri de zorlaşıyor. Virüsün olduğu bir ortamda daha çok zaman geçirince virüs kapma olasılığınız daha da artıyor. Daha önce mesaiden sonra evde karantinada kalınabiliyordu şimdi maalesef böyle değil. 11 gün bir serviste kalan bir sağlık çalışanı daha sonra başka servise geçiyor. Bu hem halk sağlığı hem de sağlık çalışanlarının sağlığı açısından tehlikeli” ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarının sayısının yetersiz olduğunu belirten Güldiken, “Bir yıl önce Sağlık Bakanı da 20-30 bin yeni çalışan alınması gerektiğini açıklamıştı. Şimdi bu ihtiyaç artmış. Temas oldukça salgının yayılma ihtimali de artıyor. Salgına karşı bir başarı hikayesi anlatılmak isteniyor ama maalesef şimdi Diyarbakır, Mardin ve Urfa gibi şehirlerde vaka sayısı oldukça artmış” dedi.

SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Güldiken, “Günlük ölümler oluyor. Son 15 gün içerisinde günde 1-2 kişi ölüyor. Bayramdan önce Diyarbakır’da hastanede 100 kişi tedavi görüyordu, şimdi ise günde yaklaşık 350 kişi tedavi görüyor. Hergün 120 yeni vaka tespit ediliyor. Diyarbakır’da bayramdan önce 800 vaka vardı, şimdi bin 300’ü aşmış durumda” bilgisini paylaştı.  

SES: Hastanelerin yüzde 51’inde vaka sayısı arttı

SES’in Türkiye genelinde 51 ilden 243 hastanede yaptığı anket çalışmasının sonuçlarına göre hastanelerin yüzde 51’inde koronavirüs vaka sayısı arttı. Anket sonucunu açıklayan SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, “Sağlık emekçileri arasındaki enfekte olma oranı, vaka sayılarının şimdiye kadarki en yüksek oranlara çıktığı Diyarbakır, Urfa, Mardin, Şırnak, Antep'te alarm verecek noktaya gelmiştir” dedi.

SES: Hastanelerin yüzde 51’inde vaka sayısı arttı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), koronavirüs (Covid-19) salgını kapsamında 1 Haziran sonrası “normalleşme" süreciyle hastanelerde yaşanan duruma ilişkin 51 ildeki 243 hastanede yaptığı değerlendirme anketinin sonuçlarını düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşmıştı.

Açıklamada, sağlık emekçileri arasındaki enfekte olma oranı, vaka sayılarının şimdiye kadarki en yüksek oranlara çıktığı Diyarbakır, Urfa, Mardin, Şırnak, Antep'te alarm verecek noktaya geldiğine dikkat çekmişti.

Rûdaw

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.