Şenyaşar ailesinden Erdoğan ziyaretine dair mesaj

Şenyaşar ailesinden Erdoğan ziyaretine dair mesaj

.

A+A-

Şenyaşar ailesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Urfa ziyaret işaret ederek, “Hiçbir seçim vaadi, adalet isteyen annenin çağlığından daha etkili değildir. Erdoğan Urfa’da bir tercih yapacak” dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 633. gününde devam etti.

MA'nın haberine göre, Aile, sosyal medyadan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın 3 Aralık'ta kente düzenleyeceği ziyarete işaret ederek, “Hiçbir seçim vaadi, çocukları ve eşi gözleri önünde katledilen ve 633 gündür adliye kapısında adalet isteyen annenin çağlığından daha etkili değildir. Bütün onurlu Urfa halkı bu zulmü takip ediyor. @RTErdogan Urfa’da bir tercih yapacak!” dedi.

Ne olmuştu?

14 Haziran 2018'de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın seçim gezisi sırasında gerçekleşen saldırı, silahlı çatışmaya dönüşmüş, Yıldız'ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız, esnaf Hacı Esvet Şenyaşar ile oğulları Adil ve Celal Şenyaşar yaşamını yitirmişti.

Çatışmada babasını ve iki kardeşini kaybeden, kendisi de yaralanan Fadıl Şenyaşar 17 Haziran'da taburcu edildiği Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Saldırıya ilişkin 3 yıl 3 aydır süren soruşturma dosyası üzerinde "gizlilik" var. Suruç Devlet Hastanesi'ndeki ikinci saldırısıyla ilgili açılan soruşturmada alınan "gizlilik" kararının kaldırılması için Şenyaşar ailesi avukatlarının yaptığı ikinci itiraz, 21 Nisan 2021 tarihinde reddedilmişti.

Başvuruyu reddeden Urfa 1. Sulh Ceza Hakimliği, gerekçesinde "Dosya ve deliller kapsamı ile uyumlu olduğu, tedbir kararının yerinde olduğu, bu itibar ile kararda usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmadığı" ifadelerine yer vermişti. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.