Şengal Kaymakamı: Yasadışı güçler yüzünden istikrar yok!

Şengal Kaymakamı: Yasadışı güçler yüzünden istikrar yok!

.

A+A-

Kentin son durumu ile ilgili açıklamada bulunan Şengal Kaymakamı Mehma Xelil, kentteki yasadığı güçlerin varlığından dolayı güvenlik ve istikrarın sağlanamadığını ifade etti.

Şengal Kaymakamı Mehma Xelil, K24'e yaptığı açıklamada, kentteki yasadığı güçlerin varlığından dolayı Şengal’de güvenlik ve istikrarın sağlanamadığını dile getirerek, “Şimdiye kadar 20 bin aile Şengal’e döndü ancak kentte güvenlik durumu düzelirse çok sayıda sığınmacı geri döner” sözlerine yer verdi.

Mehma Xelil açıklamasında, Erbil ile Bağdat arasında imzalanan anlaşmanın şimdiye kadar uygulanmadığını belirterek, “Bu anlaşmanın uygulanmasını istiyoruz. Şengal halkı bunu bekliyor” dedi.

Şengal’de bugün meydana gelen patlamada 8 Irak polisi ve 1 sivil hayatını kaybetti.

Saldırıların son dönemde arttığına değinen Şengal Kaymakamı Mehma Xelil, “Şengal’e bağlı, Arapların ikamet ettiği Şeraih el-Şimal köyünde öğleden sonra patlama meydana geldi, 9 kişi öldü” açıklamasında bulundu.

Ayrıca Kaymakam Xelil, “Şengal polisinin bana verdiği bilgiye göre, yaşamını yitirenlerden 8’i Irak ordusuna mensup. Bunlardan 7’si mühendis ekibinden, 1 kişi ise sivil” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.