Şehit babasının yokluğuna dayanamadı

Şehit babasının yokluğuna dayanamadı

Babası Aso Celal Mesoyi, 31 Temmuz’da Germiyan’ın Kulaco bölgesinde IŞİD saldırısında şehit düşen dört yaşındaki Biryar, üzüntüden hastalanarak hayatını kaybetti.

A+A-

Babası Aso Celal Mesoyi, 31 Temmuz’da Germiyan’ın Kulaco bölgesinde IŞİD saldırısında şehit düşen dört yaşındaki Biryar, üzüntüden hastalanarak hayatını kaybetti.

Aso Celal, 31 Temmuz’da Germiyan’da IŞİD saldırısında şehit düştü. Şehit düşen babasının ardından her zaman annesi ve ailesine “babam nerede” diye soran Biryar, üzüntüden hastalanarak hastaneye kaldırıldıktan sonra yaşamını yitirdi.

Vefatından sonra Biryar’ı babasının mezarına götüren yakınları, babasının burada olduğunu ve bir daha gelmeyeceğini söylüyorlar. Biryar, bundan sonra üzüntüden yemek yememeye başlıyor ve hastalanıyor.

Üç büyük abisi olan Biryar’ın babası ile birbirlerine çok alışık olduklarını belirten yakınları, babasının yokluğuna dayanamayan Biryar’ın üzüntüden yemek yememeye başladığını kaydetti.

23 Ağustos Cuma sabahı hastaneye kaldırılan Biryar’ın iki kez duran kalbi doktorlar tarafından tekrar çalıştırılıyor ancak kalbi duran Biryar’ın beyin ölümü gerçekleşiyor.

Daha önce hastanede konuşan Biryar’ın annesi, “Babası şehit olduğunda Biryar üzüntüden az yemek yemeye başladı. Bize ‘babamın öldüğünü söylemiyorsunuz’ diyordu. Halsizleşmeye başladı ve kimseyle konuşmamaya başladı. Halsiz düştüğü için hastaneye götürdüm. Bir gece hastanede yatırdılar ve serum verdiler. Biraz iyi oldu. Ama eve getirdiğimde ve sonra biraz iyi oldu. Sonra bana ‘anne kolumda ağrı var’ dedi. Ben de mesaj yaptım ve bacaklarının soğuk olduğunu gördüm. Sabah saat 06:00’da kalktığımda ağzından köpük geldiğini ve dilinin dişlerinin altına düştüğünü gördüm. Hastaneye getirdim. Hastanede şekerinin yükseldiğini söylediler” ifadelerini kullandı.

Terör örgütü IŞİD mensuplarının 31 Temmuz’da Süleymaniye’nin Kifri ilçesine bağlı Kulaco nahiyesine saldırması sonucu 4 güvenlik görevlisi şehit düşmüş, 8 kişi de yaralanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.