Seçim ve Kendine Yabancılaşmak

Seçim ve Kendine Yabancılaşmak

Hasan Doğan yazdı...

A+A-

Seçim; kazanmak-kaybetmek kadar, görünür olmanın yollarını kullanmak ve var olmaya kapı aralamaktır. Yurtsever Demokrat İttifak seçimlere bağımsız adaylarla katılma kararı alırken, bir seçim kazanmaktan çok, görünür olmak kadar çok sesliliğe ve çok renkliliğe olan inancı tahkim etmeye çalıştı. Yurtsever Demokrat ittifakın seçimlerde ciddi bir varlık gösteremediği bir gerçek. Bu konuda bu ittifakı eleştirmek elbette normal ve olması gerekendir. Bu konuda bir sıkıntı olmadığı da aşikar. Lakin bu eleştirilerde oturmayan bir şeyler var.

O da şöyle ki; söz konusu İttifak'ın dillendirdiği şeyler Kurdi söylem ve taleplerdi. Kurdi ve Kurdistani olduğu iddiasında olan "kitleler" tarafından bu Kurdi taleplerin kabul görmediği anlaşılıyor.

Kitlelerden vazgeçtik. Sosyal medyanın her türevinde binlerce "yazan çizen" Kurdi ve Kurdistani'ler de TUNCELİ'Lİ MAÇOĞLU'na gösterdikleri ilgi ve alakayı Yurtsever Demokrat İttifak'tan esirgemekle kalmayıp görmezden geldiler. Seçim sonrası dikkatimi çeken şey ise görmezden gelinen şeyi eleştirmek ise hiç kaçırılmaz bir fırsat olarak değerlendirildi. Nasıl ki birileri batıda beka sorununu dillendirdiyse, Yurtsever Demokrat adaylara karşı ayrı bir versiyon olarak oyları bölüyorsunuz taranesi dillendirildi. Bunların tumunu anlıyorum. Lakin anlayamadığım şey ise ulusal bir hat özlemi içinde olanların ulusal bir çizginin gelişmemesi icin bu kadar sorumsuz ve vurdumduymaz olmalarıydı ! 

Bu seçimin kazananları kim diye düşününce; Devlet ve devletin oğlu Devlet Bahçeli'den başka da bir kazananı yok. Kürt'e bu seçim suresince açık cephe alan Bahçeli ve Erdoğan olurken ilk teşekkür de yine bu ikiliden geldi!

Kürt'ün en çok destek verip yoluna paspas olup övünerek beş büyükşehir hediye ettiği Diyap AĞA ve partisi CHP 'duymadım, görmedim bilmiyorum'u oynamaya devam ediyor.

AKP'nin savcılığı ve CHP'nin şahitliği ile içerde esir tutulan Demirtaş hala sorunun sömürgeci sistemde değil de iktidarda olduğu algısıyla hareket etmekle kalmıyor o istikamete yol çiziyor. Yani kendisini yalancı şahitlikle içeriye tıkan şahide inanın diyor!

Evet seçimlerin kazananlarından devam edersek. Yurtsever Demokrat ittifak kendi gücünü bilmesine rağmen cesaretle bu seçimlere katıldığı için benim nezdimde en büyük kazanandır. Kutluyor ve tebrik ediyorum.

Yurtsever Demokrat ittifakın seçimlere katıldıgı yerlerde Kurdi taleplere ve Kurdistani değerlere inanan ve bunun icin calısacak daha fazla insana ihtiyaç olduğu açığa çıkmıstır. En azından bu ittifak bir çoklarının balonunu patlatmakla kalmamış Kurdi ve Kurdistani söylem ile Kurdlerin ne kadar yabancılaştığı gerçeğini açığa çıkarmıştır.

Evet şimdi alınan birkaç binlik oy ile bir "direnme" sinerjisi yaratmak mümkün müdür değil midir tartışması her Kurdi ve Kurdistaniyi bekliyor. Bu seçim süreciyle beraber ortaya çıkan şey, Kürdün kendine yabancılaştığı gerçeği olmakla beraber Kürdün sisteme bir işletme olarak monte edildiği gerçeğidir. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.