“Seçim tekrarının olmaması gerektiği Albayrak’a iletildi”

“Seçim tekrarının olmaması gerektiği Albayrak’a iletildi”

Albayrak “İstanbul seçimleri yatırımların artması veya kesilmesi açısından fark yaratmaz” derken, ekonomist Timothy Ash ise yeni bir seçim döngüsüne girilmemesi gerektiğinin Albayrak’a iletildiğini söyledi, “Söz verdiklerini unutmasınlar” dedi.

A+A-

Ekonomide derinleşen kriz karşısında çareyi ABD’de arayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, IMF-Dünya Bankası toplantılarının ardından Beyaz Saray’da ABD Başkanı Donald Trump’ın huzuruna çıktı.

Yaptığı görüşmelerde İstanbul seçimlerinin gündeme gelmediğini iddia eden Albayrak, seçimin tekrarlanmasının olumsuz bir etki yaratıp yaratmayacağı sorusuna ise “İstanbul seçimleri ne olursa olsun, piyasa tarafından satın alındı. Yatırımların artması veya kesilmesi açısından bir fark yaratmaz” yanıtı verdi.

Albayrak, yapılan yorumlarla ilgili olarak da “‘Kaybederse vermeyecek’ deniyor. Ankara’yı kim kazandı? Ve şu an kim yönetiyor? Vermediler mi?” diye konuştu.

Timothy Ash, Albayrak’ı yalanladı: “Söz verdiklerini unutmasınlar”

Gelişmekte olan ülke ekonomileri konusunda uzman ekonomist Timothy Ash ise görüşmelerin Albayrak’ın iddialarının aksine geçtiğini aktardı.

Twitter hesabından İstanbul seçimlerini değerlendiren Ash, yatırımcıların beklenmekte olan ekonomik disiplin ihtiyacını geciktireceği için seçimlerin tekrarının kötü olacağı yönünde görüş bildirdiğini, Albayrak’ın aksini düşünmesinin endişe uyandırdığını söyledi, “Bize 4 yıl seçim olmayacak sözünün verildiği unutulmasın” dedi.

(Sendika.org)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.