Seçim değerlendirmesi yapan Kürd'e bıçaklı tehdit !

Seçim değerlendirmesi yapan Kürd'e bıçaklı tehdit !

İstanbul seçimleri için sokak röportajları yapan İstanbul Times adlı Youtube platformuna konuşan bir Kürt yurttaş, evinin önüne bırakılan bıçakla tehdit edildi.

A+A-

İstanbul seçimleri için sokak röportajları yapan İstanbul Times adlı Youtube platformuna konuşan bir Kürt yurttaş, evinin önüne bırakılan 'bıçakla' tehdit edildi.

İstanbul Times adlı Youtube kanalına önceki gün İstanbul seçimine ilişkin görüşlerini bildiren ve konuşmasında Kürt seçmenlerin tavrına dikkat çekerek gündeme düşen Reis Boz'un evine tehdit içerikli bir saldırı yapıldı.Yeni Yaşam Gazetesi'nin ulaştığı vatandaş,  Avcılar Tahtakale'deki evinin duvarına bu akşam saat 19.00 sıralarında isminin yazılarak bıçak saplandığını söyledi.

<<iframe frameborder="0" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/YwdESVF_7_M" width="560">p>Boz, "Saldırının Süleyman Soylu ve AKP'nin muhafazakar Kürtlerden oy almak için Hizbullahçıların tahliyelerine dikkat çeken konuşmamdan sonra yapılması manidar" ifadelerini kullandı. 

"Bunları Beyaz Toroslardan tanıyoruz"
"Biz bunları doksanlı yıllardan tanıyoruz, biz bunları Madımak'ta, Maraş'ta tanıyoruz; biz bunları beyaz toroslardan tanıyoruz" diyen Boz, korkunun ecele faydasının olmadığını belirterek, kimseye pabuç bırakmayacağına vurgu yaptı.

Vatandaş, insanları kendisiyle birlikte bu tehdit içerikli saldırıya karşı durmaya ve ilgili kurumları adım atmaya çağırdı.

Programda neler söylemişti? 

"Artık bu coğrafyada kimse diktatörleri kabul etmiyor. Bu ülkede fakir fukaraya işçi emekçi dediniz, iktidar oldunuz ama bugün aynı zulmü siz yapıyorsunuz.

"İki ün önce Binali Bey'i dinliyoruz, Diyarbakır'a gitmiş, Kürdistan'dan bahsediyor. Kürdistan mebusları varmış. Daha 31 Mart'ta Cumhurbaşkanı Kürdistan yoktur dedi.

"Kürdistan diyenler Sayın Sezai Temelli'ye dönük defolup Irak'ın kuzeyine gitsinler dediler. Bu iktidar söyledi. Yetmiyor tam da söylediği güne nazaran Bitlis Belediye başkanı Kürtçe yazdığı için tabela indiriyor. Siz Kürtleri aptal yerine mi koyuyorsunuz? Siz Kürtleri aptal mı zannediyorsunuz?

"Diğer bir tanesi mafya kafasıyla ülke yönetiyor, İçişleri Bakanı Cumhurbaşkanı yerine gelmiş İstanbul'da o konuşuyor. İki de bir insanları tehdit ediyorlar.

"Ekrem İmamoğlu şunu dedi, bunu dedi. Ya biz İmamoğlu'nu neden destekliyoruz biliyor musunuz? Ben CHP'li değilim. İmamoğlu'na da normal şartlarda destek vermem, o zihniyette değilim. Ama bu ülkede mağduriyet var. Biz haksızlığa, hukuksuzluğa karşı biz İmamoğlu'na destek veriyoruz.

"Zulme, zalimlere başkaldırmak için biz İmamoğlu'na destek veriyoruz. 31 Mart'ta kazanmış bir belediye başkanı var. Hangi hakla, hangi yetkiyle elinden alıyorsunuz.

"Geçen sefer 'Atı alan Üsküdar'ı geçti' diyen Cumhurbaşkanı değil mi? Tayyip Erdoğan değil mi? Bize 'Defol git' diyeceksin, sonra bizden oy isteyeceksin. Biz zulme karşı başkaldırırız. Dolayısıyla biz İmamoğlu'na karşı yapılan bu zulme karşı gelmek için İmamoğlu'na destek veriyoruz.

"Açık söyleyeyim, CHP benim geldiğim coğrafyada, ben Şeyh Sait ailesi içerisinde büyüdüm ama bugün bir haksızlık var. Tayyip Erdoğan görevden alındığında en çok biz arkasında durduk. Bir seçilmiş görevden alınmamalı. Ama bugün benim Doğduğum Erzurum'da Tekman Belediyesi'ne kayyum atıyorsunuz, KHK'lı diye. Nasıl olur da bu YSK izin veriyor da aday oluyor da sonra alınıyor. Bağlar Belediyesi yüzde 70 almış, siz kayyum atıyorsunuz. Nerede adalet?"

 
HDP vekilinden soru önergesi 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt milletvekili Meral Danış Beştaş, İçişleri bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması istemiyle bir soru önergesi verdi. 

Vekilin soruları şöyle oldu: 

1- Reis Boz'un evine ismi yazılarak yanına bıçak saplanması hadisesinden haberdar oldunuz mu?
2- Reis Boz'u açık bir şekilde ölümle tehdit eden kişi ya da kişiler tespit edilmiş midir? Bu konuda emniyet birimleri bir çalışma yürütmekte midir?
3- Emniyet birimlerinin yürüttüğü bir çalışma varsa bu kapsamda elde edilen bulgular nelerdir? Şayet bir çalışma yürütülmemiş ise bunun gerekçesi nedir?
4- Hâlihazırda Reis Boz'u tehdit eden kişi ya da kişilerin bulunmasına yönelik bir çalışma yürütülmüyorsa, bu saldırganların korunduğu anlamına mı gelmektedir?
5- Yurttaşların iktidarı eleştiri hakkı anayasal güvence altında olduğu halde bu hakkı engellemek isteyenlere neden cevaz verilmektedir?
6- Reis Boz'un ölümle tehdit edilme gerekçesi Kürt olması ve Kürt sorununu açıkça ifade etmiş olması mıdır?
7- Reis Boz'un ve ailesinin başına gelebilecek herhangi bir olumsuz hadisenin sorumlusu kim olacaktır? Boz'u ölümle tehdit edenlerin bulunmaması yahut bir biçimde korunmasını sağlayanlar Boz'un can güvenliğinden sorumlu değil midir?
8- İçişleri Bakanı olarak tehdit edilen Reis Boz'un can güvenliğini korumak adına hangi önlemleri aldınız/alacaksınız? Hiçbir önlem alınmayacaksa Reis Boz'un maruz kalacağı herhangi bir olumsuz hadisenin sorumluluğunu üzerinize alacak mısınız?
9- Yurttaşlar iktidar partisinin tüm politikalarını desteklemek zorunda mıdır? İktidar partisini desteklemeyenler sürekli tehdit altında mı yaşayacaklar?
10- Seçme hakkı anayasal bir hak olup bu hakkını muhalefetten yana kullananlara yönelik hukuk dışı uygulamalara ne zaman son verilecektir? 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.