SDG'den Şam'a yanıt: 'Irkçı  politikaların devam ettiğinin göstergesidir'

SDG'den Şam'a yanıt: 'Irkçı politikaların devam ettiğinin göstergesidir'

Suriyeli Kürtler, Şam'dan gelen 'ya uzlaşma ya savaş' ültimatomuna yanıt verdi: “Savunma Bakanı’nın SDG’ye yönelik açıklamaları, Şam’ın ırkçı politikalarının devamı niteliğindedir."

A+A-

Suriye Savunma Bakanı General Ali Abdullah Eyüp’ün ‘ya uzlaşma ya savaş’ ültimatomu verdiği Suriyeli Kürtlerden yanıt geldi. Suriye’nin kuzeydoğusunu kontrol eden ve eylül ayında ilan edilen Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, “Diyalog yoluyla çözümden yanayız” açıklaması yaptı.

'Irkçı politikaların devamı niteliğindedir'

Yazılı açıklamada, “Savunma Bakanı’nın SDG’ye yönelik açıklamaları, Şam’ın ırkçı politikalarının devamı niteliğindedir. Bu yaklaşım ülkeyi felakete sürükler. SDG’ye karşı kullanılan tehditkâr dil, sadece ülkeyi bölmek isteyen güçlerin işine yarar” denildi.

 

Suriyeli Bakan ne demişti?

Suriye Savunma Bakanı Eyüb dün Şam’da İran ve Irak Genelkurmay Başkanlarının da katıldığı bir basın toplantısında konuşmuş ve Suriye topraklarının tamamının merkezi hükümetin yönetimi altına gireceğini söylemişti. Eyüb, Kürt silahlı gücü YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) elindeki toprakların geri alınacağını ifade etmiş ve “Bu iki şekilde yapılabilir: Ya uzlaşıyla olacak, ya da askeri operasyonlar yoluyla” demişti.

(BBC Türkçe)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.