Şaxewan Abdullah: İran'ın bombalı saldırılarına ilişkin toplantı düzenlenecek

Şaxewan Abdullah: İran'ın bombalı saldırılarına ilişkin toplantı düzenlenecek

.

A+A-

Irak Parlamento Başkan Yardımcısı Saxewan Abdullah, İran'daki patlamalarla ilgili olarak Irak güvenlik yetkililerini meclise davet edileceğini söyledi.

Şaxewan Abdullah, İran'ın Kürdistan Bölgesi'ne yönelik bombalı saldırılarına ilişkin özel bir toplantı düzenleneceğini ve bu konuda Irak güvenlik görevlilerinin meclise davet edileceğini duyurdu.

Abdullah, Iraklı parlamenterlerin İran'ın Kürdistan Bölgesi'ni bombalamasına ilişkin görüşme talebiyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Talebi teyit ettim, önümüzdeki hafta başında özel bir toplantı yapılacak. İran'ın Kürdistan Bölgesi'ne yönelik bombardımanı konusunda parlamentoda toplantı düzenlenecek. Öte yandan sadece Irak Savunma Bakanlığı değil, Irak'ın tüm güvenlik görevlileri ister İçişleri Bakanlığı ister Dışişleri Bakanlığı ister Milli Güvenlik Bakanlığı olsun, bu konuda meclise davet edilecek.”

Saxewan Abdullah ayrıca, "Meclis toplantımız olduğunda, çalışmalarına resmen başlaması için ilgili kurulu belirleyeceğiz, çünkü soruşturma için komisyon atanacak ve parlamentonun bunu oylaması gerekiyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.