Şam'dan Rusya'ya Donbass desteği: Batı'nın bize yaptıklarına benziyor

Şam'dan Rusya'ya Donbass desteği: Batı'nın bize yaptıklarına benziyor

.

A+A-

Suriye'den, Ukrayna'nın doğusundaki iki ayrılıkçı cumhuriyeti tanıma sinyali geldi. Suriye Dışişleri Bakanı Mikdad, "Batı'nın Rusya'ya yaptığı şey, Suriye'ye terörist savaşta yaptığına benziyor" dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, en yakın müttefikleri Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki iki ayrılıkçı cumhuriyeti tanıma kararına destek verdiklerini açıkladı. Mikdad, kendilerinin de yakında Donetsk ve Lugansk'ı tanıma kararı alabileceklerinin sinyalini vererek, "Batı'nın şu an Rusya'ya yaptığı şey, Suriye'ye terörist savaşta yaptığına benziyor" dedi.

Mikdad, Moskova'da düzenlenen Valday Uluslararası Tartışma Kulübü toplantısında yaptığı konuşmada, "ABD'nin işgal güçleri ve onların desteklediği ayrılıkçı milisler Suriye halkının petrolü ve buğdayı dahil, servetini çalmaya devam ediyor" dedi. Mikdad, 'Türkiye'nin de Suriye'de uluslararası meşru kararları ve Astana mutabakatları çerçevesindeki yükümlülüklerini ihlal ederek terör örgütlerini desteklemeye devam ettiği' yorumu yaptı. Mikdad, ABD ve Batı'nın Suriye'de, Ortadoğu ve dünyaya tehdit oluşturan terörizmi desteklemeyi sürdürdüğünü' söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.