Sağlık Bakanlığı: Dikkatsiz davranırsak felaket olur

Sağlık Bakanlığı: Dikkatsiz davranırsak felaket olur

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Kadir, Kürdistan Bölgesi’ndeki yeni tip coronavirüs (Covid-19) vakalarında durumu ağır olanların sayısında artış yaşandığını, vatandaşların dikkat etmemesi halinde felaket yaşanacağını söyledi.

A+A-

Haber Merkezi - K24’te yayınlanan “Roj Baş” programına konuk olan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Kadir, “Bütün vatandaşlar kendilerini ve çevresindekileri salgından korumalı. Şu an yaşananlar bir uyarı mahiyetindedir. Yeni hazırlıklar yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

Tedavi görüp iyileşen Covid-19 hastalarının tekrar hastalanmadığını belirten Muhammed Kadir, şimdiye kadar 12 bin kişinin karantinaya alındığını ve 80 bin kişiye test uygulandığını kaydetti.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü süreçle ilgili şu detayları paylaştı:

“Şimdiye kadar hastanelerimizde yatak sıkıntısı olmadı. Ancak vakaların 10 bini aşmasında, ölümlerinden de artmasından korkuyoruz. Dünyadaki verilere göre coronavirüse yakalananların büyük çoğunluğu çok az semptom gösteriyor. Mayıs ayı sonuna kadar vakaların yüzde 70’i bu şekildeydi. Bu yüzden buradaki hastaların durumunun stabil olduğu belirtiliyordu. Çünkü karantina vardı ve durum kontrol altındaydı. Maalesef daha sonra halk tedbirlere uymadı ve virüs yayıldı. Şimdi kaynağı belli olmayan vakalar var.”

Özellikle bu hafta hastalığı ağır seyreden vakalarda artış olduğunu kaydeden Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, “Evet kronik hastalığı olanlar ve sigara içenler daha çok risk taşıyor ancak son dönemde özellikle Irak şehirlerinde gençler arasında da virüs yayılıyor” diye belirtti.

Muhammed Kadir, Kürdistan Bölgesi’ndeki vaka artışının ikinci dalga değil, birinci dalganın devamı olduğunu belirterek, “Burada durum bize bağlı.  Vatandaşlar dikkatsiz davranırsa felaket yaşanır. Çünkü virüs toplumda belirsiz şekilde yayılıyor ve bu tehlikeli” uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı’nın son verilerine göre toplam vaka 849’a yükseldi. 434 kişi iyileşirken, 14 kişi hayatını kaybetti.

K24

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.