Sadr’dan çağrı: İlk aşamada Yeşil Bölgeyi özgürleştiren devrime katılın

Sadr’dan çağrı: İlk aşamada Yeşil Bölgeyi özgürleştiren devrime katılın

.

A+A-

 Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, taraftarlarının Irak parlamentosundaki gösterilerini “barışçıl devrim” olarak nitelendirerek, güvenlik güçlerine ve halka “devrime” destek verme çağrısında bulundu.

Mukteda es-Sadr, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, başkent Bağdat’ta ve Irak Parlamentosunda devam eden protesto ve oturma eyleminin, "adaletsizlik, terör ve yolsuzluk ateşi altında kalan tüm Iraklılar için altın bir fırsat" olduğunu söyledi.

Iraklı aşiretleri, güvenlik güçlerini ve Heşdi Şabi üyelerini de “devrimcileri desteklemeye” çağıran Şii lider, “Boyun eğmeyi reddeden ve reformu savunan tüm halk kesimlerini, bayrağım veya liderim altında değil, Irak bayrağı ve halkın kararı altında toplanmaya davet ediyorum” dedi.

“Bazılarının iddia ettiği gibi protestocuların sadece kendisini destekleyenlerden oluşmadığını” belirten Sadr, 2016'da kaçırılan “altın fırsatın” bu defa kaçırılmaması gerektiğini söyledi.

Gösterileri “İlk aşamada Yeşil Bölgeyi özgürleştiren kendiliğinden, barışçıl bir devrim" olarak nitelendiren Sadr, mesajının sonunda, “Vatandaş Mukteda es-Sadr” diye yazdı.

Irak’ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'a bağlı çok sayıda kişi, İran’a yakın Şii siyasi çatı kuruluş Koordinasyon Çerçevesi’nin başbakan adayı olarak ilan edilen Muhammed Şiya es-Sudani’yi protesto etmek için iki gün önce Parlamento binasına girmiş ve oturma eylemi başlatmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.