Sadr ‘milyonluk gösteri’yi örgütlüyor

Sadr ‘milyonluk gösteri’yi örgütlüyor

Irak’taki Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, yarın ülkenin başkenti Bağdat’ta ABD karşıtı 1 milyon kişinin katılımıyla gösteri düzenlenmesi için çağrı yapıyor.

A+A-

Haber Merkezi- Sadr’ın sözcüsü Selah Ubeydi yaptığı açıklamada, yarın yapılacak gösterinin, Cadriye bölgesindeki Bağdat Üniversitesi dörtyolunda gerçekleştirileceğini belirtti.

Ubeydi, gösterinin, hükümet karşıtı protestoların sürdüğü Tahrir Meydanı’ndan uzakta yapılacağını ve oradaki protestoyu etkilemek istemediklerini kaydetti.

Twitter hesabından açıklama yapan Sadr, “Gösteri düzenleyin, ileri doğru yürüyün. Ülkemde yabancılara yer yok. Halkın sesinin aslan kükremesi gibi olduğunu biliyor muydun? Bu kükreyiş yükselirse, zafer içindir ve bu bütün yabancıları dize getirir” açıklamasında bulunmuş ve halkı gösteriye katılmaya çağırmıştı.

SİSTANİ: GÖSTERİLERE KATILMAYIN

Iraklı Şiilerin en üst dini merci Ali Sistani ise destekçilerine, Sadr’ın çağrısıyla 24 Ocak’ta düzenlenecek protestolara katılmama talimatı verdi.

Sistani’nin ofisinden yapılan açıklamada, başta başkent Bağdat olmak üzere diğer illerdeki bağlı ofislere gönderdiği yazıda Sadr’ın protestolarına katılmaması istendi.

Kaynakların aktardığına göre Sistani sadece bu gösterilere katılmama talimatı vermekle kalmayıp Kerbela’daki ofisinden hafta başından bu yana gerilimi tırmandırma kararı alan sahadaki göstericilere de destek verilmesini istedi.

PARLAMENTONUN KARARI

3 Ocak’ta ise ABD, Bağdat’ta düzenlediği hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis’i öldürmüştü.

Bunun üzerine Şii partilerin öncülüğünde Irak Parlamentosu’ndan, yabancı güçlerin ülkeden çıkarılması için karar çıkarılmıştı.

K24

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.