Rusya'dan Türkiye'ye İdlib uyarısı

Rusya'dan Türkiye'ye İdlib uyarısı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İdlib'e ilişkin 'Türkiye ile yaptıkları mutabakata bağlı kalınmasının önemli olduğuna inandıklarını' söyledi.

A+A-

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İdlib'e ilişkin 'Türkiye ile yaptıkları mutabakata bağlı kalınmasının önemli olduğuna inandıklarını' söyledi. Zaharova, İdlib'de yoğunlaşan çatışmalardan silahlı muhalifleri sorumlu tuttu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İdlib’e ilişkin ‘Türkiye ile yaptıkları mutabakata bağlı kalınmasının önemli olduğuna inandıklarını’ belirtti. Zaharova ‘İdlib’de olup bitenler konusunda Türkiye’yle temasta olduklarını’ da ekledi.

Zaharova haftalık basın toplantısında, “İdlib’le ilgili varılmış tüm mutabakatlara tamamıyla bağlı kalınmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu mutabakatların hem teröristlerle mücadeleyi sürdürme hem de sivil nüfusun güvenliğini sağlama amacı ile düşünülmüş maddelerine bağlı kalınması önemli” açıklamasında bulundu.

Zaharova, “Biz de bu doğrultuda Türk tarafı ile Soçi Mutabakatı çerçevesinde işbirliğimizi sürdürüyoruz” diye devam etti. Zaharova ayrıca, İdlib ve çevresinde ‘tehlikeli bir gerilim’ gözlediklerini belirtip “Bu gerilimin neyin sebep olduğu açık: bunun sebebi, teröristlerin gerilimi azaltma bölgesi (İdlib) ve ötesindeki agresif saldırılarıdır” vurgusunu yaptı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.