Rusya'dan Suriyeli Kürtlerle Şam arasında diyalog çağrısı

Rusya'dan Suriyeli Kürtlerle Şam arasında diyalog çağrısı

Lavrov, Suriyeli Kürtlerle Şam yönetimi arasında diyalog için temaslar başlattıklarını açıkladı.

A+A-

Sputnik

 

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna planladığı harekat öncesinde, Şam yönetiminin en güçlü müttefiki olan Rusya da devrede. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ‘Moskova’nın Suriye hükümetiyle Kürtler arasında diyalog çağrısı yaptığını’ açıkladı.

 

Lavrov, Rusya’nın Şam ve Kürtlere sorunların çözümü için diyalog çağrısı yaptığını ve diyaloğun başlaması için katkıda bulunacağını ifade etti. Lavrov, “Bizim tavrımız kesinlikle Suriye’nin bu bölgesindeki sorunların Şam ve buralarda yaşayan Kürtlerin temsilcileri arasında diyalog yoluyla çözülmesinden yana” dedi.

Bölgede istikrar ve sürdürülebilirliğin sağlanması için tek yolun bu olduğunu vurgulayan Lavrov, “Dün Şam yetkilileri ve Kürt temsilcilerden bu tür bir diyaloğa hazır olduklarını duyduk. Biz diyaloğun başlamasına maksimum düzeyde katkıda bulunmaya hazırız. Diğer başlıca aktörlerin de bunu desteklemesini umuyoruz” dedi.

‘ÇAVUŞOĞLU TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE VURGU YAPTI’

Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da, Kazak mevkidaşı Muhtar Tileuberdi ile ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, dün Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı telefon konuşması hakkında da bilgi verdi. Lavrov, Çavuşoğlu’nun dünkü görüşmede Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı duyduğunu bir kez daha teyit ettiğini aktardı.

Çavuşoğlu’nun, Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenliğinin korunması prensibine bağlı kalacağını belirttiğini kaydeden Lavrov, Rusya’nın Türkiye-Suriye sınırındaki sorunların çözümüne sevk etmek için Suriye’deki Kürtler ve Şam’la temas kurduğunu da bildirdi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.