Rusya’dan Libya açıklaması: Olumlu karşılıyoruz

Rusya’dan Libya açıklaması: Olumlu karşılıyoruz

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Libya Ulusal Ordusu  lideri Halife Hafter’in duyurduğu, petrol üretimi ve ihracatına devam etmeye yönelik kararı olumlu karşıladıklarını, bunun ülkedeki karşıt taraflar arasındaki güvenin güçlendirilmesi

A+A-

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Libya Ulusal Ordusu  lideri Halife Hafter’in duyurduğu, petrol üretimi ve ihracatına devam etmeye yönelik kararı olumlu karşıladıklarını, bunun ülkedeki karşıt taraflar arasındaki güvenin güçlendirilmesi yönünde ilk adım olarak gördüklerini ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan açıklamaya göre Zaharova, “Kararı olumlu karşılıyoruz. Bunu, Libya’daki karşıt taraflar arasındaki güveni güçlendirmeye, iç çatışmanın sonuçlarının üstesinden gelmek amacıyla tüm Libyalıların yararına olacak yapıcı bir iş birliği tesis etmeye, ülkenin birliğini yeniden sağlamaya yönelik ilk adım olarak değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Zaharova, “Gerçekten de, gelen bilgilere göre, Libya Ulusal Ordusu komutanlığı, Temsilciler Meclisi, Abdullah Tani başkanlığındaki hükümet, çok sayıda aşiretin şeyhi, ayrıca batı Libya yönetimi ile görüştükten sonra bir aylığına petrol ihracatına devam etme kararı aldı” dedi.

Zaharova’ya göre, bu sayede edinilen kazanç adil bir şekilde ülkenin tüm bölgeleriyle paylaşılacak.

Zaharova, “Tartışmalı konuların çözümü için Başbakan Yardımcısı Ahmet Maytik’in şahsında Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin temsilcileri ve Libya Ulusal Ordusu komutanlığı özel bir komisyonun kurulmasına yönelik bir anlaşma imzaladı” açıklamasında bulundu. (Kaynak: Sputnik)

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.