Rusya'dan ilk mutabakat yorumu: 'Olumsuz ve istikrar bozucu'

Rusya'dan ilk mutabakat yorumu: 'Olumsuz ve istikrar bozucu'

.

A+A-

Rusya'dan ilk mutabakat yoruma

Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini veto etmekten vazgeçmesine Rusya'dan ilk tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsveç ile Finlandiya'nın NATO'ya katılma planları "olumsuz" ve "istikrar bozucu" olarak tanımlandı. 

Reuters'in haberine göre, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov bugün yaptığı açıklamada, Rusya'nın İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılım planlarını "olumsuz" gördüğünü söyledi.

Rusya'nın haber ajansı RIA Novosti de Ryabkov'un, NATO genişlemesinin "istikrar bozucu" olduğu ve ittifak üyelerinin güvenliğine katkıda bulunmadığını söylediğini aktardı.

Rusya'nın yasama meclisi Duma'dan da Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini veto hakkından feragat etmesine eleştiriler geldi. Rusya'nın resmi haber ajansı TASS, Duma'nın Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutsky'nin konuyla ilgili görüşlerine yer verdi.

Slutsky, "Türkiye'nin yerinde olsaydım, Finlerin ve İsveçlilerin NATO'ya katılımını veto etmeme karşılığında aldığım güvencelerden pek gurur duymazdım. Bir zamanlar Gorbaçov'a da bir şey vaat edilmişti" dedi.

*Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.