Rusya’dan Barış Gücü Tehdidi

Rusya’dan Barış Gücü Tehdidi

.

A+A-

Rusya, Ukrayna’ya barış gücü göndermenin, ülkesiyle NATO askeri ittifakı arasında doğrudan çatışmaya yol açabileceğini bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Ne hakkında konuştuklarını anladıklarını umuyorum. Bu, Rus ve NATO silahlı kuvvetleri arasında, herkesin kaçınmaya çalıştığı ve prensipte olmaması gerektiğini söylediği doğrudan bir çatışma olacaktır” diye konuştu.

Lavrov, Moskova Uluslararası İlişkiler Devlet Enstitüsü’ndeki konuşmasında, görüşmelerin Ukrayna’nın tavrı nedeniyle yürütülemediğini iddia ederek "Müzakereler başladı, ama Ukrayna tarafı nedeniyle zorlu. Ukrayna sürekli fikrini değiştiriyor ve tekliflerinden vazgeçiyor” dedi.

Polonya, geçen hafta, Ukrayna’ya uluslararası bir barış gücü misyonunun gönderilmesi gerektiğini açıklamıştı.

Bu arada Rusya Savunma Bakanlığı Rus güçlerinin dün Ukrayna’nın kuzeybatısındaki Rivne kenti dışındaki bir silah deposunu vurduğunu ve silah ve teçhizat cephaneliğini imha ettiğini açıkladı. Bakanlık, denizden ateşlenen uzun menzilli silahlarla deponun hedef alındığını kaydetti.

Öte yandan sivil yerleşim yerleri de hedef olmaya devam ediyor. Ukrayna Başsavcılığı, savaşta şu ana kadar 121 çocuğun hayatını kaybettiği, 167 çocuğun da yaralandığını açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.