Rusya'dan Azerbaycan'a 'tutuklu Ermenileri şartsız serbest bırak' çağrısı

Rusya'dan Azerbaycan'a 'tutuklu Ermenileri şartsız serbest bırak' çağrısı

.

A+A-

 

Rusya, Azerbaycan'a çağrı yaparak hapishanede tutulan bütün Ermenileri şartsız olarak serbest bırakmasını istedi.

Euronews'te yer alan habere göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ermeni meslektaşı Ararat Mirzoyan ile bir araya geldikten sonra açıklama yaptı. Bakan Lavrov, Bakü yönetimine çağrı yaparak bütün Ermeni tutukluların serbest bırakılmasını istedi. "Buradan tutuklu Ermenilerin şartsız olarak serbest bırakılması için Azeri meslektaşıma çağrı yapıyorum" diyen Lavrov, bu adımın şu an eksik olan güven inşası için önemli olacağını vurguladı.

"Doğal olarak bu adım insani açıdan da önemli" ifadelerini kullanan Lavrov, son kararın kendilerine bağlı olmadığının da altını çizdi. Sadece bu adımın değil Ermenistan'ın mayın haritalarını paylaşmasının güven için gerekli olduğunu kaydeden Lavrov, "Bu adımlar birbirine bağlı olmadan sadece iyi niyet ruhuyla bugün bile atılabilir." dedi.

Sadece bu değil, aynı zamanda Ermenistan'ın mayın konum haritasını paylaştığında alınan karşılıklı bir önlemi de destekliyoruz" dedi. sadece iyi niyet ruhuyla. Aynı toprakta yaşamaya, aynı havayı solumaya devam edeceğiniz partnerinize, komşunuza doğru bir adım. Bunu tanıtmak için elimizden geleni yapacağız.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.