Rusya’dan ABD’ye HSD'nin denetimindeki petrol bölgeleri tepkisi

Rusya’dan ABD’ye HSD'nin denetimindeki petrol bölgeleri tepkisi

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, ABD’nin Suriye’nin başlıca petrol üretim merkezlerinden biri olan Rimelan bölgesine askeri teçhizat konuşlandırmasının gerginliği artırdığını belirtti.

A+A-

Haber Merkezi- ABD askerlerinin petrol alanlarının korunması ve IŞİD tehlikesine karşı konuşlanmasının gerçeği yansıtmadığını savunan Bogdanov, bunun kabul edilemeyeceğini kaydetti.

Bu durumun gerginliğin artmasına yol açacağını belirten Bogdanov, “Astana’da hükümet ve silahlı muhalifler olmak üzere iki Suriye delegasyonu bulunuyor. Anladığım kadarıyla hiçbir Suriyeli ABD'lilerden böyle bir ricada bulunmadı” dedi.

Bogdanov konuşmasının devamında, “Doğal kaynaklar halka ve bu ülkeye ait olmalı ve doğal olarak meşru hükümet tarafından kontrol edilmelidir. Diğer tüm meseleler Astana, Cenevre ve diğer yerlerde Suriyeliler arasında yürütülen temaslar çerçevesinde çözülmelidir” ifadelerine yer verdi.

Bogdanov, Suriye’de yasadışı yabancı askeri varlığı ve çatışmaların durdurulmasının sağlanması konularının 10 Aralık’ta Nur Sultan’da düzenlenecek Astana görüşmelerinde ele alınacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Basnews

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.