Rusya Tel Rifat’tan geri çekildi!

Rusya Tel Rifat’tan geri çekildi!

.

A+A-

 Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG’ye yönelik başlatacağı yeni harekât öncesinde Rusya’dan dikkat çeken hamle geldi. Rus güçleri Tel Rifat’taki karargâhtan ayrılarak Halep’e çekildi.

YPG  ve Esad rejimi Türkiye’yi tehdit ederken Ukrayna ile savaşta olan Rusya Suriye’deki birliklerini geriye çekmeye başladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sinyalini verdiği Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG’ye yönelik yeni harekât öncesinde bölgeden sıcak haberler gelmeye devam ediyor.

“Çekilme kararı aldı”

Suriye’deki güçlü birliklerini Ukrayna cephesine gönderen Rusya, bazı bölgelerden ise çekilme kararı aldı. Bunlardan birisi de PKK/YPG’nin işgali altındaki Tel Rifat’taki karargah. PKK/YPG'nin işgali altındaki karargâhtan ayrılan Rus güçleri, Halep’e çekildi.

Bu arada Al Kuds Arabia’da yer alan bir haberde “Türkiye ile Rusya arasında yapılan görüşmelerde Tel Rifat ve Menbiçten PKK’nın çıkarılıp rejim unsurlarının konuşlanması karşılığında Türk devletinin harekâtı iptal etmesi konuşuldu” ifadelerini öne sürdü.

Diğer yandan Eski ABD Suriye Özel Temsilcisi Joel Rayburn ise “Türkiye, YPG/PKK karşı bir operasyon başlattığında ABD Kongresi ve Biden yönetiminin tepkisi büyük olacak. Washington’da kimse durumun daha da kötüye gitmesini istemiyor. Ancak görünüşe göre Türkler tutumlarında kararlı” sözlerini dile getirdi.

Bir ABD’li yetkili ise “Türkiye’nin muhtemel operasyonu olabilecek bölgelerinden askerimizi çektik” bilgisini aktardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.