'Rusya Rojava’da Arap aşiretlerinden askeri güç oluşturuyor'

'Rusya Rojava’da Arap aşiretlerinden askeri güç oluşturuyor'

Rusya'nın şimdiye kadar birkaç Arap aşireti ile anlaştığı bildiriliyor.

A+A-

Haber Merkezi - Rusya'nın Suriye Demoktarik Güçleri'nin (QSD) kontrolünde bulunan Qamişlo (Kamışlı) bölgesinde Arap aşiretleri mensuplarından yeni bir silahlı güç kurma çalışması içinde olduğu bildiriliyor.

Rusya'nın şimdiye kadar birkaç Arap aşireti ile silahlı güç oluşturmak için anlaştığı ve söz konusu aşiretlerden silahlı gücek akatacağı kişilere dolarla maaş ödeyeceği belirtiliyor. Bölgeden bir kaynak söz konusu güçlerin Libya'ya gönderilebileceğini ileri sürdü.

Cıburi Aşireti Şeyhi Fewaz Zobea, Rusya’nın Arap aşiretlerinin gençlerini silahlandırarak saflarına katmaya başladığını söyledi. Fewaz Zobea, “Rusya kasıtlı bir şekilde Teyi ve Şerabi’yan aşiretlerinin bazı gençlerini saflarına katarak maaşa bağladı” dedi.

Rusya’nın bölgede şu anda ABD’den daha güçlü bir pozisyona sahip olduğunu belirten Fewaz Zobea, “Ekonomik durum kötü. Rusya da maaşları dolar üzerinden ödüyor. Teyi ve Şerabi’yan aşiretlerinden sınırlı sayıda kişi Rusya’nın oluşturduğu askeri güce katıldı” ifadelerini kullandı.

Rojava’daki Arap aşiretleri Demokratik Suriye Güçleri (QSD), ABD, Rusya, Suriye ve İran arasında parçalara ayrılmış durumda. Her bir aşiret farklı bir güçle çalışıyor. Rojava Özerk Yönetimi de Rusya’nın girişimlerinin farkında ve Arap aşiretlerinin QSD’den uzaklaşmaması için çabalıyor.

'LİBYA'YA GÖNDERME İHTİMALİ VAR'

Kuzey Doğu Suriye Kanaat Önderleri Komisyonu Başkanı Hekem Xelo, “Komisyon olarak Rusya’nın askeri güç kurma çalışmalarını takip ediyoruz. ABD ve İran da Arap aşiretlerle görüşerek kendi saflarına katmak istiyorlar. Rusya’nın hazırladığı askeri güçleri Libya’ya gönderme ihtimali var” diye konuştu.

Rojava’daki bölgesel ve uluslararası güçler Arap aşiretler aracılığıyla konumlarını güçlendirmek istiyor. ABD son dönemlerde Arap aşiretlerle görüşerek, bölgenin güvenliği ve petrol sahalarının güvenliğini korumak için oluşturulacak askeri güce destek vermelerini istedi. Rusya da Arap aşiretlerden askeri bir güç kurmak için bölgedeki aşiretlerle görüşmelerini sürdürüyor.

Rûdaw

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.