"Rusya ordusu Kiev kent merkezine ilerliyor"

"Rusya ordusu Kiev kent merkezine ilerliyor"

.

A+A-

Rusya ordusunun dün hava saldırısı başlattığı Dnipro kentine dönük saldırılar bu sabah da devam ediyor. Mariupol'da mahsur kalan siviller ise insani yardım bekliyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı üçüncü haftaya girdi. Uluslararası kuruluşların yayınladığı uydu görüntülerine göre; Rusya ordusu Kiev kent merkezine ilerleliyor.

Ayrıca başkent yakınlarındaki yerleşim yerlerine topçu atışları yapılıyor.

Ülkenin güneydoğusundaki liman kenti Mariupol'da ise şiddetli çatışmalar sürüyor. Çatışmalar insani koridorlardan tahliyeleri ve yardım paketlerinin ulaştırılmasını engellerken kentte binlerce sivilin kısıtlı yiyecek ve su gibi temel ihtiyaçlarla mahsur kaldığı belirtiliyor.

Rusya ordusunun dün hava saldırısı başlattığı Dnipro kentine dönük saldırılar bu sabah da devam ediyor. Dnipro Belediye Başkanı Boriys Filatov, Ukrayna'nın hava savunma sistemlerinin söz konusu saldırıları “püskürttüğünü” açıkladı.

Çin Ukrayna'ya ilk kez insani yardım ulaştırdığını açıkladı. Çin'in Ukrayna'ya gönderdiği ilk yardım paketinin Ukrayna'nın batısındaki Çernivtsi kentine ulaştığı ve Kızılhaç görevlilerine teslim edildiği duyuruldu. İkinci yardım paketinin de 14 Mart'ta Ukrayna'ya varması bekleniyor. 

"16 bin Ukrayna'ya karşı savaşacak"

Ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e rapor sunan Savunma Bakanı Sergey Şoygu çoğunluğu Ortadoğu'dan, 16 bin "gönüllünün" Ukrayna ordusuna karşı savaşmak için başvurduğunu belirtti.

Şoygu, “Bu talepler para için değil, kişilerin arzuları olduğu için buna olumlu cevap vermeyi doğru buluyoruz. Birçoğunu biliyoruz, son on yılda en zor zamanda IŞİD’e karşı mücadelede yardımcı oldular” dedi.

 “Kiev rejiminin Batılı sponsorları, uluslararası hukuku göz ardı ederek Ukrayna'ya açıkça paralı asker gönderiyor” diyen Putin de, dünyanın her yerinden paralı savaşçıların Ukrayna’ya geldiğini, Ukrayna'nın bunu saklamadığını söyleyerek Ortadoğu’dan gelecek ve Rusya tarafında yer alacak "gönüllü savaşçıların" çatışma bölgelerine ulaştırılması talimatı verdi.

Putin, “Bu nedenle, özellikle para için değil de gönüllü olarak gelip Donbass'ta yaşayan insanlara yardım etmek isteyen insanlar görürseniz, onları karşılamak ve çatışma bölgesine gitmelerine yardımcı olmak gerekir” diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.