Rusya: İdlib'de Suriye ordusuna saldırıda 40 asker öldü

Rusya: İdlib'de Suriye ordusuna saldırıda 40 asker öldü

Rusya Savunma Bakanlığı, İdlib'de yüzlerce militanın Suriye ordusuna saldırı düzenlediğini duyurdu. En az 40 Suriye askerinin öldüğü, 80'inin yaralandığı belirtildi.

A+A-

Haber Merkezi- Suriye’nin İdlib vilayetindeki gerilim tırmanıyor. Rusya Savunma Bakanlığı, İdlib’in güneydoğusunda yüzlerce militanın Suriye ordusunun mevzilerine farklı noktalardan eş zamanlı bir saldırı düzenlediğini açıkladı. Saldırıda en az 40 Suriye askerinin öldüğü, 80’inin yaralandığı belirtildi.

‘ARABALARA BOMBA YERLEŞTİRDİLER’

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, militanların arabalara bomba yerleştirerek ve ağır ateş açarak Suriye ordusunun İdlib’deki mevzilerine baskın düzenlediği bilgisi verildi. Açıklamada, ‘çatışma sırasında yaklaşık 50 cihatçının öldürüldüğü’ bilgisi de yer aldı.

‘İKİ YERLEŞİM BİRİMİNİ ALDILAR’

Militanların, ordunun savunma hattını yararak iki yerleşim biriminde kontrolü ele geçirdiği de belirtildi.

İDLİB NEDEN ÖNEMLİ?

İdlib, Suriye’deki iç savaşta silahlı militanların kontrolündeki son vilayet olma özelliğini taşıyor. Vilayette önceki yıl Türkiye’nin silahlı militanlara, Rusya’nın da Suriye ordusuna garantör olduğu anlaşmayla bir çatışmasızlık bölgesi kurulma kararı alınmıştı.

Ancak militanlar bu bölgeden çekilmeyi reddederken vilayetin kontrolü Heyet Tahrir Şam örgütüne (eski El Nusra) geçmiş, Suriye ordusu da ateşkes ihlallerini gerekçe göstererek İdlib’in güneydoğusundaki operasyonlarını yeniden başlatmıştı.

Türkiye ile Rusya geçtiğimiz hafta İdlib’de yeniden ateşkes ilan edildiğini duyursa da bölgeden çatışma ve operasyon haberleri gelmeye devam ediyordu. Bu süreçte onbinlerce sivil de evlerini terk ederek Türkiye sınırına sığındı.

Duvar

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.