Rusya Acil Durumlar Bakanı tatbikat sırasında öldü

Rusya Acil Durumlar Bakanı tatbikat sırasında öldü

.

A+A-

Rusya Acil Durumlar Bakanı Ziniçev'in tatbikatta öldüğü duyuruldu.

Rusya Acil Durumlar Bakanı Yevgeniy Ziniçev’in bir tatbikat esnasında öldüğü bildirildi. Ziniçev’in Kuzey Kutup Bölgesi’nde yaşanabilecek acil durumlara karşı düzenlenen tatbikat sırasında, 'birisinin hayatını kurtarmaya çalıştığı' sırada vefat ettiği açıklandı.

Sputnik ve Russia Today’in (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, 55 yaşındaki Ziniçev’in bir başkasını kurtarırken trajik biçimde ölmesiyle ilgili ayrıntıları anlattı. Telegram kanalından açıklama yapan Simonyan, “Ziniçev ve bir operatör kıyının kenarında duruyor. Operatör kayıp suya düşüyor. Yanlarında başkaları da bulunuyor. Ancak kimse daha neler olup bittiğini anlamadan Ziniçev adamın arkasından suya atlıyor ve bir kayaya çarpıyor. Onu kurtarmaya çalışırken hayatını kaybediyor. Huzur içinde yat” ifadelerini kullandı. Simonyan, Ziniçev’in kurtarmaya çalıştığı operatörün de öldüğü bildirdi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Ziniçev’in ölümü hakkında bilgi verildiğini aktardı.

Leningrad’da 18 Ağustos 1966 tarihinde doğan Ziniçev, St. Petersburg İşletme ve Hukuk Enstitüsü Ekonomi Fakültesi ile Finans ve Kredi Fakültesi’ni bitirdi. Ziniçev, 2013 yılında Rusya Savunma Bakanlığı Genelkurmay Başkanlığı profesyonel eğitim aldı. 1984-1986 yıllarında Sovyetler Birliği ordusunun Kuzey Filosu’nda görev yaptı. 1987-2015 yıllarında devlet güvenlik kurumlarında çalıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla 2020 yılında Acil Durumlar Bakanı olarak göreve atandı. (Kaynak: Sputnik)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.