Rusya, ABD’nin Harpoon sistemlerini vurdu!

Rusya, ABD’nin Harpoon sistemlerini vurdu!

.

A+A-

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcülüğü, Ukrayna'da ABD'nin ürettiği Harpoon gemi savar füze fırlatma sistemlerinin yüksek hassasiyetli füzelerle imha edildiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, başkent Moskova'da, Rusya-Ukrayna savaşında Rus ordusunun faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“ABD’nin Harpoon sistemi vuruldu”

Ukrayna’ya karşı başlatılan savaşın devam ettiği bilgisine yer veren Konaşenkov, "Odessa bölgesindeki Berezan yerleşim biriminin yakınlarında ABD üretimi Harpoon gemisavar füze fırlatma sistemleri, İskender yüksek hassasiyetli füzelerle imha edildi." ifadelerini kullandı.

Son 24 saatte 3 mühimmat deposu vurulmuş

Açıklamalarına devam eden Konaşenkov, ayrıca Donetsk bölgesinde Ukrayna ordusunun 30. Mekanize Tugayı'nın 180 askeri ile 26 askeri teçhizatın, askeri araçların tamir edildiği merkezin yüksek hassasiyetli silahla vurulduğunu aktarıp, son 24 saatte 3 mühimmat deposunun Rus hava muharebe taktik birlikleri ile füze ve topçu birliklerince yok edildiğini duyurdu.

Savaş bilançosu hakkında bilgi verdi

Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'nın Luhansk bölgesinde 12 Uragan çok namlulu roketatar topunun ele geçirildiği bilgisini paylaşarak, "Bugüne kadar Ukrayna'ya ait 243 uçak, 137 helikopter, 1513 insansız hava aracı, 354 hava savunma füze sistemi, 4 bin 46 tank ve zırhlı araç, 741 çok namlulu roketatar, 3 bin 135 obüs ve havan topu, 4 bin 165 özel askeri araç imha edildi." diyerek savaşın ağır bilançosunu dünya kamuoyu ile paylaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.