Rus savaş uçakları Kürt Dağı’nı bombaladı

Rus savaş uçakları Kürt Dağı’nı bombaladı

.

A+A-

Rus uçaklarının Kürt Dağı’nın (Çiyayê Kurmênc) Lazkiye’ye düşen bölümü bombaladığı bildirildi. Öte yandan Suriye hükumet güçlerinin İdlib'in güneyinde düzenlediği roketli saldırıda da 1 çocuğun öldüği, 5 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

Suriye insan Hakları Gözlemevi (SOHR), Rus savaş uçaklarının İdlib'in güneyindeki Zawiya Dağı bölgesini ve Lazkiye'nin kuzeyindeki Kürt Dağı (Kürtçe Çiyayê Kurmênc- Arapça Cebel el-Ekrad) bölgelerini bombaladığını duyurdu.

SOHR kaynaklarının aktardığına göre, Suriye hükumeti güçlerinin de İdlib'in Cisr el Şugur ilçesinin güneyindeki Kifer kasabasına roket fırlattı.

Edinilen bilgilere göre bombardımdanda 1 çocuk hayatını kaybederken 5 kişi de yaralandı.

SOHR’a göre Rus savaş uçakları Eylül ayının başından bu yana İdlib ve Lazkiye ile Hama ve Halep kırsallarına 157 hava saldırısı gerçekleştirdi.

“Gerginliği azaltma bölgesinde saldırılar durdu”

Öte yandan SOHR, Şam güçlerinin 19 ay sonra İdlib'deki "gerginliği azaltma bölgesinde" hava operasyonlarını durdurduğunu bildirdi.

SOHR aktivistlerine göre, 5 Mart 2020 tarihinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında imzalanan mutabakattan bu yanada yapılan hava saldırılarında bu bölgede 83 sivil ölümü belgelendi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.