Ruhani’den Biden’a çağrı: Trump öldü ve nükleer anlaşma hala yaşıyor!  

Ruhani’den Biden’a çağrı: Trump öldü ve nükleer anlaşma hala yaşıyor!  

.

A+A-

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün görevi Donad Trump’tan devralacak olan Demokrat Parti adayı Joe Biden’a nükleer anlaşmaya dönme çağrısında bulundu.

Ruhani Biden’a yaptığı çağrıda, "Bugün top Washington sahasında. Onlar taahhütlerine uyarsa biz de uyarız. Trump öldü ve nükleer anlaşma hala yaşıyor" ifadesini kullandı.

Biden yönetimine seslenerek, ABD yönetiminin yasalara ve taahhütlere uymasını isteyen Ruhani, “Eğer yapabilirlerse geride kalan 4 yılın kara lekelerini temizlemelerini bekliyoruz. Çünkü bazı lekeler temizlenemez durumda” dedi.

“Trump’ın işi gökdelen yapmaktı ve siyasete gökdelenden bakıyordu”

Ruhani, Trump hakkındaki eleştirilerine devam ederek göreve yeni gelecek olan Biden hükümetinin anlaşmaya dönmesi halinde İran’ın da buna göre hareket edip yeni kararlar alacağını kaydetti.

Ruhani açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Beyaz Saray'a yeni gelenler geçmişte yaşananlardan ibret almalıdır. Yönetimi bugün sona eren kişi politika bilmiyordu. İşi gökdelen yapmaktı ve siyasete de gökdelenlerden bakıyordu. Bugün iş başına gelenler ise siyaseti biliyor. Eğer bunlar kendi imzaladıkları 2231 sayılı karara uyarsa karşılığını görürler, kararnameler yayınlarlarsa İran da yeni talimatlar verir. Taahhütlerini etkili bir şekilde yerine getirirlerse bu tarafta da taahhütlere güçlü bir bağlılık görürler."
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.