Ruhani: Göstericileri serseriler vurmuş olabilir

Ruhani: Göstericileri serseriler vurmuş olabilir

.

A+A-

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Huzistan eyaletinde su kıtlığını protesto eden göstericileri “serserilerin” vurmuş olabileceğini ileri sürdü.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Huzistan eyaletinde su kıtlığı nedeniyle yapılan protestolarla ilgili konuştu. 

Iranwire’ın haberine göre, Ruhani bugün yaptığı konuşmada, dış güçlerin gösterileri kışkırttığını ileri sürerek, Huzistan halkını “İran karşıtı” unsurların protestocuları “kullanmasına” izin vermemeye çağırdı ve “eğer bir sorun varsa, yasal olarak hareket etmeli ve düşmanlarımızın mutlu olmasına izin vermemeliyiz” dedi.

Halkın su ve kanalizasyon sorunları ile ilgili protesto hakkı olduğunu, hatta “düzenlemelerin çerçevesinde sokaklara çıkma” hakkı olduğunu belirten Ruhani, "Bazı kişiler bizi kullanmak istiyor ve belki bir serseri ateşli silah kullanmış olabilir ve sevdiklerimiz öldürülmüş olabilir” dedi.

Bu arada İran dini lideri Ayetullah Ali Hamanei, Instagram hesabından attığı bir mesajda, yetkililerin Huzistan halkının sorunları ile ilgilenmesi gerektiğini söyledi.

Hamanei, “khamenei_ir” adlı hesabından yaptığı paylaşımda, “Devlet görevlileri Huzistan’ın sorunları ile ilgilenmek zorundadırlar. Halkı düşünen herkes, Huzistan halkının bu zor sorunları karşısında rahat edemez; hükümetlerin en önemli ve acil işi halkını düşünmektir” dedi.

Bu arada İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Hasan Şamhani, Twitter’dan yaptığı açıklamada, güvenlik kuvvetlerine, “suç işlemeyen” tutukluların hepsinin serbest bırakılması emri verildiğini belirtti. 

Ancak ne kadar kişinin tutuklandığı ve kaç tutuklunun serbest bırakıldığı ile ilgili bir açıklama yapılmadı. (AjansBizim)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.