Rojhılat’ta 3 çevreci aktivist hayatını kaybetti

Rojhılat’ta 3 çevreci aktivist hayatını kaybetti

Rojhılat’ın Kırmaşan kentinin Pawe ve Ciwanro ilçelerinde çıkan orman yangınlarını söndürmeye çalışan 3 çevreci aktivist hayatını kaybetti.

A+A-

Haber Merkezi - Rûdaw’a konuşan çevreci activist Perestu Xıdıri, “Bugün öğleden sonra Jiwa Derneği’nin 4 kişiden oluşan ekibi bir kaç aktivistle birlikte Merexel ve Bozin bölgelerindeki orman yangınlarını söndürmek için bölgeye gitti” dedi.

Perestu Xıdıri, orman yangınına müdahale eden 3 aktivistin yanarak ağır yaralandığını ve daha sonra hayatlarını kaybettiğini ifade etti.

Xıdıri, hayatını kaybeden çevrecilerin ikisinin Muhtar Xendani ile Bilal Emini olduğunu, üçüncü kişinin de şu ana kadar kimliğinin tespit edilemediğini söyledi.

Son günlerde Pawe ve Ciwanro bölgelerinde büyük orman yangınları çıktı.

Pawe Kaymakamı yaptığı açıklamada, “Bozin ve Merexele bölgelerinde 500 hektar orman yandı” demişti.

Öte yandan Pawe’deki Serdere ve Ciwanro’daki Dirole ormanlarında da yangın çıktı. Dirole ormanındaki yangın halen kontrol altına alınamadı.

İran hükümetine bağlı ilgili kurumlar orman yangınlarına karşı gerekli önlemleri almadığı için Rojhılat’taki orman yangınlarına gönüllü çevreci aktivistler kısıtlı imkanlarıyla müdahale ediyor.

Rudaw

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.