Rojavalı Bijen Hasan Almanya Liyakat Nişanı’nı aldı

Rojavalı Bijen Hasan Almanya Liyakat Nişanı’nı aldı

.

A+A-

Kamışlolu Bijen Hasan, kadın mültecilere sunduğu destek nedeniyle Almanya’nın prestijli ödüllerinden birini aldı.

Rojavalı 29 yaşındaki Bjien Hasan, ‘Facebook’ta insanlara yabancı dil öğretme’ projesiyle Ekim 2020’de de ‘Bundeskanzlerin Ödülü’nü almıştı.  Ödülü dönemin Almanya Başbakanı Angela Merkel vermişti.

Bugün ise Bijen Hasan’a Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından ‘Almanya Liyakat Nişanı’ verildi.

Bijen Hasan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Federal Almanya Cumhuriyeti Liyakat Nişanı’nı almak benim için büyük bir onurdur” ifadesini kullandı.

Bijen Hasan’a göçmenlere yönelik çalışmaları nedeniyle ödül verildi

Almanya Entegrasyon Ofisi, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Hasan’ın, ‘Almanya’ya geldiklerinde kadın mültecileri desteklediği’ için ödüle layık görüldüğünü duyurdu.

Rudaw’ın haberine göre Bijen Hasan, Şam’da üniversiteden mezun olduktan Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle 2014 yılında Almanya’ya göç etmek zorunda kaldı.

Hasan, “Almanya’ya sadece bir bavulla geldim, şimdi ise yeni evimde bir Kürt olarak Almanya Cumhurbaşkanı’ndan Liyakat Nişanı alıyorum! Ne büyük bir onur ve ne büyük bir an” ifadeleriyle sevincini paylaştı.

“Ödülü Rojavalı kadınlara adıyorum”

Rojavalı kadınlara ödülünü adayan Bijen Hasan, “Bu ödülü özellikle Rojava’da savaş ve terörden etkilenen kadınlara ithaf etmek istiyorum. Umarım yolun onlar için biraz daha kolaylaşmasını sağlayabilirim, çünkü savaştan sonra artık hiçbir şey kolay olmuyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.