Rojava'dan BM'ye: Özerk Yönetimi tanıyın!

Rojava'dan BM'ye: Özerk Yönetimi tanıyın!

.

A+A-

Rojava Özerk Yönetimi, Rojava Devrimi'nin 9'uncu yıldönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler'e 'Özerk Yönetimi tanı’ çağrısında bulundu.

Rojava Özerk Yönetimi dokuzuncu yılına girerken, Rojava Devrimi'ne yönelik açıklama yaptı.

Özerk Yönetim, Suriye’deki tarafları şahsiyetlerin peşinden gitmek yerine tüm ülke halkına hizmet etmek için çalışmaya çağırarak, "Özerk Yönetim olarak Suriye’de bulunan ulusal taraflarla, Suriye’de adalet, demokrasi, istikrarın sağlanmasında ısrar edenlerle, işgalin sonlandırılmasını, işgal edilen bölgelerin özgürleştirilmesini isteyenlerle ve Suriye toplumunun ve topraklarının birliğine inancı olanlarla ortaklaşmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

“Terör ve işgal arttı”

Açıklamada ayrıca, “Suriye, Baas döneminde merkezi iktidar sistemi yüzünden büyük acılar çekti. Suriye halkının inkar edilip uzaklaştırıldığı on yıllık süreçte ülke rejim tarafından kriz ve karmaşanın merkezi haline getirildi. Suriye halkı 10 yıldır zor şartlarda yaşıyor.

Terör ve işgal arttı, Suriye üçüncü dünya savaşının merkezi haline geldi. Suriyelilerin demokrasi ve değişim hayalleri de hayal olarak kaldı. Çözüm ve istikrar sağlanmazken, Suriye bölgesel ve uluslararası çıkarların elde edilmeye çalışıldığı bir alana dönüştü” denildi.

“Birleşmiş Milletler, Rojava Özerk Yönetimini tanımalı”

“Özerk Yönetim olarak, Suriye krizinin çözümünün Birlemiş Milletlerin (BM) 2254’üncü sayılı kararına bağlı olduğunu belirtiyor ve BM’ye Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerini tanıması çağrısı yapıyoruz” denilen açıklama şu şekilde devam etti:

“Suriye krizinin tek çözümünün Birlemiş Milletlerin (BM) 2254’üncü sayılı kararına bağlı olduğunu bir kez daha belirtiyor, bazı tarafların Suriye’de yürüttüğü siyaseti kınıyoruz. Aynı zamanda BM ve ilgili bütün kurumlara konuları birbirinden ayırmaya, bölgelerimizi Suriye’nin diğer bölgeleri gibi tanımaya ve halkımızın taleplerine anlam vermeye çağırıyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.