Rojava’da yeni bir siyasi oluşum kuruldu

Rojava’da yeni bir siyasi oluşum kuruldu

.

A+A-

 Rojava’da kuruluşunu ilan eden Xwebûn, siyasi bir partiye dönüşmeyeceğini ve Rojava’daki siyasi güçler arasındaki diyalogu geliştirmekten ve siyasi açmazların çözülmesinden yana olduğunu bildirdi.

Yeni siyasi oluşum Xwebûn (Türkçesi Kendi Olmak), bugün Rojava’nın Qamişlo şehrinde bir basın açıklamasıyla kuruluşunu ilan etti. Hareketin yöneticileri siyasi bir parti olmadıklarını, fakat siyasi arenada faaliyet yürüteceklerini ve bu yönde taraflarla ilişki geliştireceklerini duyurdu.

“Özgür İradeye Doğru” sloganıyla ortaya çıkan hareketin üyeleri Rojava’da Kürt parti ve tarafların bir araya gelmesinin ve ortak paydada buluşmalarının gerekli olduğunu belirtti.

 Xwebûn Hareketi Başkanı Abdulbaki Yusuf, “Siyasi bir partiye dönüşmeyi düşünmüyoruz. Rojava’da her iki siyasi güç arasında anlaşmazlıkların bulunduğu bir dönemde  bu hareketin Kürt toplumunda siyasi ve fikri bir değişime  ön ayak olmasını amaçlıyoruz. Bağımsız ve siyasi bir iradeyle kendi kararımızı vermek üzerine kuruluşumuzu duyurduk. Bütün taraflarla karşılıklı saygı çerçevesinde ilişkilerimizin olmasını savunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Hareket, bölgede siyasi projelerin geliştirilmesi ve aralarında anlaşmazlık bulunan siyasi taraflar arasındaki mevcut diyaloğu ilerletmeyi amaçlıyor.

Hareketin yöneticileri ayrıca Rojava’nın başlıca siyasi güçleri olan Kürt Ulusal Birlik Partileri (PYNK)  ve Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS)  arasında siyasi diyaloğun ilerletilmesinin şart olduğunu belirtti.

Siyasi tarafların inisiyatiflerinin yetersiz kaldığı ve ilerleme kat edemediği Rojava’da garantör bir tarafa ihtiyaç duyuluyor.

Rûdaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.