Rojava’da sokağa çıkma yasağı başladı

Rojava’da sokağa çıkma yasağı başladı

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisince koronavirüse karşı tedbir amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağı bu sabah saat 06:00’dan itibaren başladı.

A+A-

Haber Merkezi - Rojava genelinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı bugün sabah saat 06:00 itibariyle başladı.

Rûdaw'a konuşan Cizre Bölgesi Sağlık Komitesi Eşbaşkanı Dr. Menal Muhammed, dünyada hızla yayılan koronavirüsüne karşı tedbirleri arttırdıklarını söyledi.

Muhammed, olası vakalara karşı bazı hastanelerde özel bölümler hazırladıklarını ve tüm kentlerde acil müdahale edebilecek sağlık birimlerini hazır tuttuklarını belirtti.

Tedbirler arttırıldı

Rojava Özerk Yönetimi, 19 Mart tarihinde açıkladığı kararnameyle yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınması gereken önlemlerin kapsamını genişletmişti. Bu kapsamda 21 Mart tarihinde şehirlerarası seyahaylet yasaklanmıştıdı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi, 23 Mart’tan itibaren geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

Korona virüsü salgınına karşı Rojava Özerk Yönetimi daha önce de kriz masası kurmuş, Kürdistan Bölgesi ile olan sınır kapısını kapatmış, okul ve üniversitelerde de eğitime ara vermişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.