Rojava yönetimi: "Kobani, dünya için direnişin mirasıdır"

Rojava yönetimi: "Kobani, dünya için direnişin mirasıdır"

.

A+A-

Kobani direnişine yönelik açıklamada bulunan Rojava Özerk Yönetimi, ”Kobanê Direnişi bütün dünya için büyük bir kazanım ve direniş mirasıdır. IŞİD’e karşı mücadelede büyük rol oynayarak işgalci Türk devletinin planlarını çökertti" sözlerini paylaştı.

Rojava bölgesinde Kobani direnişi ve Kobani Özerk Yönetim ilanının 7’nci yıldönümü vesilesiyle Kobanê Demokratik Özerk Yönetimi yazılı bir açıklama yayınladı.

Kobani ile ilgili Rojava yönetiminin yayımladığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“IŞİD çeteleri, Suriye’nin büyük bir bölümü ile Irak’ın bazı bölgelerini alarak, Reqa’yı ‘islam devleti’nin başkenti ilan ettikten sonra hedeflerinin zirvesine ulaştı, bütün dünya ve insanlık için büyük bir tehlike haline geldi.

Rojava bölgesi IŞİD çetelerine karşı verilen direniş destansı bir direnişti. Rojava direnişi IŞİD’in bütün Suriye ve dünya halklarına karşı oluşturduğu tehditlere cevap niteliğindeydi.

Bu direnişlerden 26 Ocak 2015’te zaferle sonuçlanan Kobanê Direnişi IŞİD’e karşı mücadelede dönüm noktası oldu. Bu tarihten sonra IŞİD yıkılma sürecine girdi. Rojava bölgesi halkları, 23 Mart 2019 tarihinde Baxoz’da IŞİD hilafeti son bulana kadar, Kobanê direnişinden güç ve moral aldılar.

Kobanê Zaferi bütün dünya ve insanlık mirasıdır. İşgal ve genişleme projesini durdurdu. Dünya devrimci direniş kültürüne kahramanlık destanı olarak geçti.

Kobanê Direnişi’nin ortaya çıkardığı irade, IŞİD’i yenmede umut oldu. ABD güçlerinin IŞİD’e karşı Kobanê’de mücadele etmesine vesile oldu. Verilen mücadele ve fedakarlıklar sonucu 1 Ekim tarihi Dünya Kobanê Günü olarak ilan edildi."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.