Rojava Sağlık Komitesi: 9 günde 218 sivil hayatını kaybetti

Rojava Sağlık Komitesi: 9 günde 218 sivil hayatını kaybetti

Rojava Özerk Yönetimi Sağlık Komitesi Eş Başkanı Ciwan Mustafa, Rojava’da yaşanan çatışmalarda şu ana kadar 218 sivilin hayatını kaybettiğini belirtti.

A+A-

 

Haber Merkezi- Ciwan Mustafa, Rojava’nın Haseke kentinde düzenlediği basın toplantısında, Rojava’daki 9 günlük savaşın bilançosunu açıkladı.

Mustafa, “Halkımız katliamla karşı karşıya olduğu için bütün dünya ve uluslararası kurum ve kuruluşlar bir an önce müdahale etmeli. Halkımız kısıtlı imkanlarıyla mücadele ediyor” dedi.

“Savaş uçakları ve yasaklı silahlar ile Serê Kaniyê’ye saldırı düzenleniyor” diyen Mustafa, “Yüzlerce çocuk, kadın ve yaşlı öldürülüyor. Bir an önce müdahale etmezse sorumluluk bütün dünyaya aittir” ifadelerini kullandı.

Kuzey doğu Suriye’deki 6 milyon halk ve Serê Kaniyê’deki 3 bin sivilin can güvenliğinden bütün dünyanın sorumlu olduğunu belirten Mustafa, sözlerine şunları ekledi:

“Halkımız bütün dünya için mücadele etti. Dünyayı korumak için 11 bin şehit verdik. Uçak bombalamaları sonucu yıkılan binaların altında kalan yaralıların kurtarılması için uluslararası toplumun acilen müdahale etmesi gerekir.

Rojava genelinde sağlık merkezlerine gelen yaralı sayısı 35’ü çocuk 653 var. Sağlık merkezlerine gelen yaralıların yanı sıra özellikle Serê Kaniyê de olmak üzere yüzlerce sivil yaralı bulunuyor. Sağlık ekiplerimiz yaralılara ulaşamıyor. Ambulanslarımız bombalanıyor. Şu ana kadar 18’i çocuk 218 sivil hayatını kaybetti. Bunun yanı sıra Serê Kaniyê ulaşamadığımız onlarca sivil şehit bulunuyor. Ayrıca 5 sağlık personelimiz yaşamını yitirdi.

250 binden fazlak kişi evlerini terk ederek göç etmek zorunda kaldı. Göçzedeler zor şartlarda ve yardıma muhtaç bir şekilde yaşıyor.”

Mustafa ayrıca, Haseke’nin su ihtiyacını karşılayan Elog köyündeki su tesisinin savaş uçakları tarafından bombalandığını ve Haseke kentinin insani bir krizle karşıya kaldığını ifade etti

Kaynak: Rûdaw

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.