Rojava: DSG ve Türkiye destekli gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşandı  

Rojava: DSG ve Türkiye destekli gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşandı  

.

A+A-

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Türkiye destekli gruplar arasında Rojava’nın Ayn İsa kentinde şiddetli çatışmaların meydana geldiği açıklandı.

Stratejik olarak önemli bir konumda olan ve son zamanlarda Rusya ile DSG güçleri arasında önemli toplantılara sahne olan Ayn İsa’da, Türkiye’ye bağlı silahlı grupların dün gece DSG güçlerine saldırıda bulunduğu belirtildi.

Rus kaynaklara göre saldırılar Ehrar el Şarqiye grubu tarafından başlatıldığı iddia edilirken Türk ordusunun Halep ve Haseke kara yolu üzerinde bulunan Ebu Xerze, Sellum ve Romane köylerinin olduğu bölgeye büyük bir güç yığdığı da ortaya çıktı.

Türkiye destekli silahlı grupların bölgeye ağır silahlarla bombardıman yaptığı gözlemlenirken yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Ayn İsa’ya bağlı Cehbel û Muşêrfe köylerinin silahlı grupların kontrolüne geçtiği iddia edildi.

Yaşanan çatışmalarda şu ana kadar 11 kişinin öldüğü belirtildi.

Öte yandan Seyda Köyü çevresi ve M4 kara yolunda şiddetli çatışmaların sürmekte olduğu aktarıldı.

“Rusya operasyon olma ihtimalini gündeme getirmişti”

Daha önceki günlerde Ayn İsa'daki Rus üssünde, Rus ve Suriye ordusundan subayların DSG komutanları ile bir araya geldiği biliniyordu.

Bu toplantı esnasında Rus subayların DSG’ye, TSK ile Türkiye destekli silahlı grupların ilçeyi “işgal etme” tehdidinin ciddi olduğunu bildirdiğini ve “Türk tehdidinin önünü kesmek için” Ayn İsa’nın idari ve askeri olarak Suriye rejim güçlerine teslim edilmesini talep ettiği kaydedilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.