Rojava | ABD’den ‘Siyasi Karar Mercii’ için eşit paylaşım önerisi

Rojava | ABD’den ‘Siyasi Karar Mercii’ için eşit paylaşım önerisi

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Başkanlık Konseyi Üyesi Süleyman Oso, “ABD, Rojava’da Siyasi Karar Mercii’nde ENKS ve PYNK’nin yüzde 40’ar temsiliyete sahip olmasını önerdi” dedi.

A+A-

Rojava’da ABD’nin öncülüğünde Kürt siyasi taraflar arasında başlayan birlik görüşmeleri devam ediyor.

ENKS Başkanlık Konseyi bugün Kamışlo’da bir araya gelerek, Kürt Ulusal Birlik Partileri (PYNK) ile devam eden birlik görüşmelerini ve Suriye muhalefetiyle olan ilişkilerini değerlendirdi.

Rûdaw'a konuşan Süleyman Oso, bugün yaptıkları toplantıda Kürtler arasındaki birlik görüşmeleri ve ABD’nin “Siyasi Karar Mercii” ile ilgili önerisini müzakere ettiklerini belirtti.

ENKS’li yönetici Oso, “ABD’nin Siyasi Karar Mercii için taraflara önerdiği yüzde 40’lık temsiliyeti ENKS olarak kabul ettik” ifadelerini kullandı.

ABD’nin hazırladığı plana göre, Rojava’da kurulacak Siyasi Karar Mercii'inde ENKS ile PYD’nin öncülüğünü yaptığı PYNK partilerine yüzde 40’ar temsiliyet ve yüzde 20’de Rojava’daki diğer taraflara verilmesi öngörülüyor.

ENKS ile Suriye muhalefeti ilişkilerine değinen Oso, Suriye muhalefeti ile aralarında imzalanmış belgeler olduğunu ve Kürtlerin haklarının çiğnenmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.