Roboskililer Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ne bekliyor?

Roboskililer Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ne bekliyor?

.

A+A-

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 34 insanın katledildiği Roboski'ye gidecek. Ziyaret öncesi Roboskililer, Kılıçdaroğlu'na adalet çağrısında bulunarak beklentilerini anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın 'Helalleşme Buluşması' kapsamında 8 Aralık 2011’de 34 kişinin savaş uçakları tarafından bombalandığı Roboski'ye gidecek. Roboskililer, Kılıçdaroğlu’nun bu kararına olumlu baktıklarını söyleyerek adalet çağrısında bulundu.

'KİM GELİRSE GELSİN UMARIM ÇÖZÜM ODAKLI BAKAR'

Roboski'de 11 yakınını kaybeden Ferhat Encu, Kılıçdaroğlu’nun ziyareti öncesi şu çağrıda bulundu: “11 yıldır kamuoyuna mal olan iki talebimiz var. Katliamı gerçekleştirenlerin, planlayanların, siyasi sorumluların açığa çıkartılıp mahkemede cezalandırılması. Adil bir yargılanma talebimiz var. Adaletin sağlanması gerekiyor. Çünkü en ufak bir soruşturma dahi gerçekleştirilmedi. Anayasa Mahkemesi (AYM), hukuki gerekçeler bile sunmadan dosyayı kapattı. İki yıl oldu diğer başvurumuz hala AYM’de bekliyor. Dolayısıyla adil bir yargılanma ve Roboski Katliamı'na zemin oluşturan, Kürt sorununun demokratik yöntemlerle toplumsal barışın sağlanması diğer talebimizdir. Kılıçdaroğlu’na daha önce bu taleplerimizi ilettik. Roboski gerçekten kanayan bir yara. Devletin suçüstü yakalandığı bir mesele ve maalesef her şey ortada olmasına rağmen bir kişinin bile yargı önüne çıkartılmadığı bir süreç yaşadık. Kendisini iktidar için hazırlayan bir genel başkanın oraya gitmesine olumlu bakıyoruz. Umuyoruz ki AKP gittikten sonra kim gelirse gelsin bu meseleye çözüm odaklı bakar."

'SEVİNÇLE BEKLİYORUZ'

Roboskili Zeki Coşkun ise "Kemal Bey'in buraya gelmesini sevinçle bekliyoruz" dedi. Coşkun şunları söyledi: "Bu kararı takdir ediyoruz. Roboski aileleri olarak Kılıçdaroğlu'na inanıyoruz. Kendisi Roboski'deki ailelerin acılarına ses olur. Bugüne kadar Roboski için çaba harcayan Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarına teşekkür ediyoruz." 

'COĞRAFYA NEDEN KADER OLSUN?'

Başka bir Roboskili Reber Alma ise Kemal Kılıçdaroğlu'na beklentilerini dile getireceklerini söyleyerek, "Bu ziyaret çok olumlu. Umarım girişimlerde bulunur, umutluyuz... Öncelikle Roboski katliamının sorumlularının yargılanmasını istiyoruz. Bugüne kadar asla işin maddi yönüne bakmadık. Katledilen ailelerin acılarını dindirecek adımların atılmasını bekliyoruz. Faillerin yargılanmasını istiyoruz. Roboski'den önce bu topraklarda çok sayıda acı yaşandı. Faili meçhul cinayetler işlendi. Roboski mezarlığı bu gerçekliği gösteriyor. Bu mezarlıkta birçok insan yatıyor. Eğer Roboski failleri yargılanırsa belki bir daha bu acılar yaşanmaz. Coğrafya neden kader olsun? Bu kadar neden bizim kaderimiz olsun?" diye konuştu.

Kaynak: Gazeteduvar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.