Reuters: Angela Merkel’in yerine Armin Laschet geçiyor

Reuters: Angela Merkel’in yerine Armin Laschet geçiyor

.

A+A-

Almanya’da yıllardır başbakanlık görevini üstlenen hem de partisi CDU’ya liderlik yapan Angela Merkel’in yerine geçecek isim belli oldu.  Reuters Merkel’in yerine Armin Laschet’nin geçeceğini duyurdu.

2005 yılından beri Almanya’yı yöneten ve 2018 yılına kadar partiye liderlik eden Almanya Başbakanı Angela Merkel bu yıl görevini bırakıyor. Almanya Eylül ayında kritik bir seçime hazırlanırken partisinde “Merkel’in yerine kim gelecek” tartışması devam ediyor.

Reuters haber ajansına konuşan CDU’dan kaynaklar Merkel’in yerine gösterilecek muhafazakar adayın belli olduğunu duyurdu. İsmini açıklamayan kaynaklar CDU’nun Bavyeralı kardeş partisi CSU’nun lideri Armin Laschet’i destekleyeceklerini duyurdu. Corona virüsü salgını ile birlikte partiye güven ve destek en düşük seviyelere ulaşırken 60 yaşındaki Laschet’nin partiyi toplaması bekleniyor.

Parti kaynakları CDU’nun federal yönetim komitesindeki 46 oyun 31’ini Laschet’nin aldığını açıkladı. Laschet’nin rakibi Marcus Söder ise oyların sadece 9’unu alırken, 6 oy da boş atıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.