Rakka  operasyonu başladı

Rakka operasyonu başladı

Operasyona Suriye’de yaşayan birçok halk, inanç grupları ve aşiret destek veriyor.

A+A-

Demokratik Suriye Güçleri savaşçılarının Rakka kent merkezini IŞİD’den kurtarmak için hazırlandığı operasyon resmi olarak başladı. DSG Genel Komutanlığı operasyonu “Büyük Savaş başladı” ifadeleriyle duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyonun kent merkezini kurtarma hamlesi başladı.

DSG’lilerin El Mansura ve Azadi Barajı’nın kurtarılması ile Rakka ve diğer Suriye kentleri arasındaki bağlantının kesilmesinin ardından başlayan hamlenin duyurusu Rakka’nın kuzeyinde bulunan Hezima Kasabası’nda DSG Genel Komutanlığı tarafından düzenlenen törenle açıklandı.

Törende konuşan DSG Sözcüsü Telal Tilo operasyonu “Büyük Savaş’a başladığımızı ilan ediyoruz” ifadeleriyle duyurdu.

Operasyona Suriye’de yaşayan birçok halk, inanç grupları ve aşiret destek veriyor. IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon’un da destek verdiği operasyonda yer alan gruplar şöyle:

Ceyş El-Siwar (Devrimciler Ordusu), Cebhet El-Ekrad, El-Şemal El Dîmoqratî Tugayları, Aşiret Güçleri, Mexawir Humus Tugayları, Siqûr El-Reqqa, Lîwa El-Tehrir, Türkmen Selçuklu Tugayı, Hemam Türkmen Şehitleri Taburu, Senadid Güçleri, Süryani Askeri Meclisi, Minbic Askeri Meclisi, Dêrazor Askeri Meclisi, Öz Savunma Güçleri, YPG, YPJ ve Nuxbe güçleri.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.