Qasimlo Mücadelemizde Yaşıyor

Qasimlo Mücadelemizde Yaşıyor

PAK Genel Başkanı: Dr. Abdurahman Qasimlo Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde Yaşıyor

A+A-

PDKİ(Kürdistan Demokrat Partisi-İran) Genel  Sekreteri Dr. Abdurrahman Qasimlo 13.07.1989 tarihinde, Avusturya’nın başkenti Viyana’da  PDKİ Yurtdışı Temsilcisi Ebdulla Qadirizade ve Güney Kürdistanlı  Dr.Fazıl Resul  ile birlikte İran Devleti’nin istihbarat elemanları tarafından bir otel odasında katledildiler.

Dr. Abdurahman Qasimlo Kürdistan sorununun görüşmeler yoluyla çözümlenebilmesi için İran Devleti ile diyalog içindeydi. Bu diyalog sürecinin bir parçası olarak Viyana’da İran İslam Cumhuriyeti’nin temsilcileriyle görüşme halindeyken, arkadaşlarıyla birlikte İran Devleti’nin istihbarat örgütü ajanlarınca  katledildiler.

Ne yazık ki eldeki bir çok belge ve görgü tanığına rağmen, bugüne kadar bu olayın failleri ve planlayıcıları hakkında herhangi bir dava Avusturya Devleti  tarafından açılmamıştır.

Dr. Abdurahman Qasimlo yurtsever  bir siyasetçi, saygın bir diplomat ve aydındı.

Engin  tecrübesiyle  değerli  bir lider ve pêşmerge olan  Dr. Abdurahman Qasimlo sadece PDKİ için değil; tüm dünya Kürtleri ve Kürdistanlılar için büyük bir kayıptır.

İran Devleti, Qazi Muhamed, Dr. Abdurahman Qasimlo ve Dr. Sadiq Şerefkendi’nin katledilmesinden  önce de sonra da sayısız komplo ve katliamlarla Doğu Kürdistan’da halkımızın özgürlük mücadelesini boğmaya  çalışmıştır. Ama hiç bir komplo ve katliam, halkımızın özgürlük mücadelesini durduramamıştır.

Pêşewa Qazî Muhamed’in ölümsüz lider Mola Mustafa Barzani’ye teslim ettiği bayrak bugün Doğu Kürdistan’lı kahraman pêşmergelerin ellerinde dalgalanmaktadır. Kürdistan bayrağı Kürdistan’ın  her parçasında özgürlük ve bağımsızlık için yükseltilmektedir.

Dr. Abdurahman Qasimlo ve tüm Kürdistan şehitleri,  kahraman savaşçıların, özgürlük davası emektarlarının  mücadelesinde ölümsüzleşmektedirler.

Şehadetlerinin 28. Yıldönümünde, Dr. Abdurahman Qasimlo ve arkadaşlarını saygıyla anıyor, bu münasebetle İran Devlet’ni bir kez daha lanetliyoruz.

13.07.2017

Mustafa Özçelik

PAK Genel Başkanı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.