Qamişlo’da rejime bağlı milisler iç güvenliğe saldırdı

Qamişlo’da rejime bağlı milisler iç güvenliğe saldırdı

.

A+A-

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri ile Şam rejimine bağlı Difa El Weteni milisleri arasında çıkan çatışmalar devam ediyor. 

Qamişlo’da bulunmasına izin verilen Şam rejimine bağlı Difa El Wetenî milisleri dün akşam saatlerinde Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri’nin kontrol noktasına saldırması üzerine çatışma çıktı. Yaşanan şiddetli çatışmalarda Difa El Wetenî milislerinden çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtilirken, bir İç Güvenlik Güçleri üyesinin de yaşamını yitirdiği açıklandı. 

Çatışmalar gece saat 02.00 sularına kadar devam etti. Bir süre Tay Mahallesi’nde hakim olan sessizliğin ardından saat 03.00’de tekrardan şiddetlenmeye başladı.

Şam hükümetine bağlı Difa El Weteni milisleri ile İç Güvenlik Güçleri arasındaki şiddetli çatışmalar bugün de havan ve ağır silahların kullanımıyla devam ediyor.

‘SALDIRILARA CEVAP VERECEĞİZ’

İç Güvenlik Güçleri, yaşananlara ilişkin açıklama yaptı. 

Açıklamada şunlar belirtildi: “Bölgenin huzur ve güvenini bozmak ve karışıklık çıkarmak isteyen Difa El Wetenî milisleri Qamişlo’da güçlerimize yönelik saldırılarda bulunmaktadır. Akşam saatlerinde El Wehda Kavşağı’nda bulunan güvenlik noktamıza bir Difa El Weteni milisi tarafından açılan ateş sonucu bir üyemiz ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan üyemiz tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

İç Güvenlik Güçleri olarak bölgenin huzur ve güvenini hedef alan bu tür saldırılara cevap verme konusunda bir an bile tereddüt etmeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.