PYD: Esad’ın işlediği suçlar bizi haklı davamızdan caydıramaz

PYD: Esad’ın işlediği suçlar bizi haklı davamızdan caydıramaz

PYD, kendilerini “ABD ajanlığı” ile suçlayan Beşar Esad’a, “Suriye’nin şu an içinde bulunduğu durumun başlıca sebebi olan bu şövenist hitap Suriye krizinin çözümüne hizmet etmiyor” sözleriyle yanıt verdi.

A+A-

Haber Merkezi- Demokratik Birlik Partisi (PYD), Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’in kendileri hakkındaki sert suçlamalarına yazılı bir açıklama ile yanıt verdi.

PYD Genel Meclisi’nden yapılan açıklamada, “Suriye’de devam eden ve binlerce kişinin ölümüne, milyonlarca kişinin de göç etmesine neden olan, ülkeyi uluslararası güçlerin çatışma alanı haline getiren ve hegemonik güçler tarafından parçalanmasına yol açan bu savaşın sebebi Suriye rejiminin izlediği siyaset olmasına rağmen maalesef bu durumdan yeterince ders çıkarılmamıştır. Hala Suriye halkının parçalanmasına ve dağılmasına neden olan bu yöntemde ısrar edilmekte” denildi.  

Kürt partilerin ve bunların başında da PYD’nin Suriye krizinin başladığı 2011 yılında çözümün Suriye’nin kendi içerisinde olmasını ve barışçıl diyalogla çözülmesini savunan taraf olduğuna vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlk başta ve şimdi de bölgesel ve uluslararası müdahaleye karşı durduk. Ancak Suriye hükümeti baskıcı politikasını sürdürmüş ve siyasi, demokratik çözümden uzak durmuştur.  Bu şekilde Suriye terörist grupların ve uluslararası güçlerin savaş alanına dönmüştür. Meşru savunma temelinde halkımızı ve topraklarımızı savunduk. Binlerce şehit verdik. Bu direniş dünyayı sarstı ve teröre karşı savaşan uluslararası bir koalisyonun önünü açtı.  Suriye hükümetinin vatandaşlarını terör gruplarından koruması ve halkının gücü ile birleşmesi gerekiyorken IŞİD eliyle Suriye halklarının katledilmesine seyirci kaldı. Suriye hükümetinin, düşmana karşı elde ettikleri kazanımlardan ötürü Demokratik Suriye Güçlerine ve Kuzey Doğu Suriye güçlerine istiklal madalyası vermesi gerekiyordu.

Ancak biz bunun tersini görüyoruz. Suriye rejimi, en ulusal ve demokratik güçleri ajanlıkla suçluyor. Suriye’nin şu an içinde bulunduğu durumun başlıca sebebi olan bu şövenist hitap Suriye krizinin çözümüne hizmet etmiyor. Aksine, Suriye düşmanlarına, dış müdahalelere hizmet ediyor. Bu hitap parçalanmayı getirdiği gibi egemenliği ve onuru ortadan kaldırıyor.”

Açıklamanın devamında, PYD’nin “üçüncü çizgi”yi seçtiği, “gücünü halkın iradesinden aldığı” ifade edilerek, “Suriye Devlet Başkanı’nın işlediği suçlar bizi haklı davamızdan caydıramaz” sözlerine yer verildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.