Putin Suriye'de askerlerine geri çekilme emri verdi!

Putin Suriye'de askerlerine geri çekilme emri verdi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'nin Lazkiye kentindeki Hmeymim Hava Üssü'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Esad'la bir araya gelen Putin, Rus güçlerinin daimi konuşlanma noktalarına geri çekilmeye başlanması emrini veriyorum” dedi.

A+A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'nin Lazkiye kentindeki Hmeymim Hava Üssü'ne beklenmedik bir ziyaret gerçekleştirdi. Putin'i hava üssünde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad karşıladı.

Burada yaptığı açıklamada Putin, “Savunma Bakanı (Sergey Şoygu) ve Genelkurmay Başkanı’na (Valeriy Gerasimov) Rus güçlerinin daimi konuşlanma noktalarına geri çekilmeye başlanması emrini veriyorum. Buradaki birliklerimiz evlerine zaferle dönüyorlar. Bu zafer, iki yıl gibi kısa bir sürede dünyanın en büyük uluslararası terör örgütüne karşı alınmıştır.” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Türkiye ve İran ile birlikte çalışarak bölgede barış sürecini başlatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bilindiği üzere muhaliflerle yaşanan gerginliklerden ötürü Cenevre görüşmelerinden çekilen Esad heyeti, dün Cenevre'ye masasına geri dönmüştü. 

Bugün Türkiye'ye bir ziyarette bulunacak olan Putin, Türkiye öncesinde Mısır'a gerçekleştirdiği ziyaretinde Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile bir görüşme gerçekleştirdi ve Mısır'da bir nükleer enerji santrali kurulması ve nükleer yakıt sağlanmasına yönelik anlaşma yaptı. 

Ek olarak Putin, "Mısırlı partnerlerimize Rusya'nın Ulusal Diyalog Kongresi inisiyatifine verdikleri destek nedeniyle minnettarız. Kongreye Moskova ve Kahire platformları da dahil olmak üzere çeşitli muhalif grupları dahil etmeyi planlıyoruz" dedi.

 

Putin'in özellikle Türkiye öncesi, Suriye'nin Lazkiye şehrindeki Hmeymim askerî Üssü'nde Esad'la gerçekleştirdiği görüşmede Rus birliklerine verdiği geri çekilme talimatı, Suriye'deki savaşın sonlandığı mesajlarıyla beraber okunduğunda, Türk askerlerinin de Suriye topraklarınındaki varlığının anlamsız hale gediği ve bunun için Putin'in Erdoğan'a bu talebi yönelteceği yorumlarına sebep olmakta. 

 

 
 
 
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.