Putin-Erdoğan görüşmesinde 'Gare'de PKK rolü' detayı, Erdoğan İdlib'de daraldı mı?

Putin-Erdoğan görüşmesinde 'Gare'de PKK rolü' detayı, Erdoğan İdlib'de daraldı mı?

.

A+A-

Rusya uzmanı Dr Kerim Has, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin detaylarını Moskova'dan programında anlattı. 

Kremlin ile Saray’ın görüşmeye ilişkin bilgi notlarında farklılıklar dikkat çekiyor. 

Has, Putin’in Gare’de ölen Türk vatandaşları için taziye mesajı iletirken, PKK’ye yönelik infaz suçlamasına dair hiçbir ifade kullanmamasına dikkat çekiyor ve “Rusya, Gare’de ABD gibi PKK infazı tezini doğrulamıyor mı?” sorusunu yanıtlıyor.

Öte yandan Lavrov ile Çavuşoğlu da perşembe günü bir görüşme gerçekleştirdi. O görüşmede ise ağırlıklı gündemin Suriye’deki gelişmeler olduğu görülüyor. 

"Erdoğan’ın İdlib’de daraldığını" söyleyen Kerim Has, bunun nedenlerini sıralıyor.

Soçi’de Türkiye-İran-Rusya üçlü zirvesinin detaylarını da ele alan Has, "Rusya neden rahatsız, Ankara ne istiyor?" sorusuna cevap veriyor. 

Rusya-Türkiye ilişkileri bağlamında bir diğer gündem maddesi ise Libya'da yaşanan yönetim değişikliği. 

Has, Libya Ulusal Birlik Hükümeti'nin Başbakanı Abdülhamid Dibeybe'nin, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Kahire’de bir araya gelmesi ve Rus medyasında Sarraj'ın ülkeyi bir daha geri dönmemek üzere terk ettiği haberlerini değerlendiriyor.

Son olarak S-400 konusuna ilişkin Rus uzman İvan Timofeev’in “Türkler, şimdi S-400’lerden ve Moskova’yla sonraki anlaşmaları yerine getirmekten vazgeçerlerse, ceza ödemek durumunda kalacaklar…” yorumunu da değinen Has, bu cezaların ne olabileceği konusunu irdeliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.